19. 2. 2024, 11:19 | Vir: STA

Izgred na tekmi med Muro in Mariborom: nove informacije o zdravstvenem stanju poškodovanih nogometašev

Facebook/NK Mura skozi čas

Zaradi incidenta je zdravniško pomoč poiskalo več nogometašev. 

Po incidentu na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach Maribora proti Muri, v katerem je bilo zaradi odvrženega eksplozivnega telesa poškodovanih pet nogometašev in en član strokovnega štaba Mure, je noč na opazovanju v bolnišnici preživel nogometaš Niko Kasalo. Ostale poškodovane so že v nedeljo odpustili domov, so sporočili iz murskosoboškega kluba.

Po incidentu je zaradi različnih težav, ki so bile posledice eksplozije, pomoč v murskosoboški bolnišnici poiskalo pet nogometašev - Kasalo, Tilen Ščernjavič, Žiga Laci, Robert Čakš in Luka Turudija - ter kondicijski trener Gal Ribič. Vse so po pregledu v murskosoboški bolnišnici napotili na oddelek otorinolaringologije v UKC Maribor.

Profimedia

Kasalo je zaradi poškodb sluha moral ostati na opazovanju, da bi izključili morebitne trajne posledice sluha, ki so nastale zaradi močnega poka, so zapisali pri Muri. Ostalih pet so zdravniki po nedeljskem pregledu odpustili iz UKC Maribor, danes pa so morali v Splošno bolnišnico Murska Sobota na dodatne preiskave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol