10. 7. 2024, 12:10 | Vir: STA

Zaradi ogrožanja gašenja požara priprli Slovenca (kriv je njegov dron)

Profimedia

Policija je vložila kazensko ovadbo. 

Hrvaška policija je zaradi ogrožanja gašenja požara na dalmatinskem otoku Murter priprla 48-letnega slovenskega državljana. Sumijo ga, da je minuli petek upravljal dron ravno nad območjem, kjer so pristojne službe gasile požar. Zaradi istega kaznivega dejanja je policija vložila kazensko ovadbo še proti enemu storilcu.

Hrvaški policisti so zaradi suma, da je 48-letni Slovenec storil kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst prometa, izvedli kriminalistično preiskavo, so sporočili s šibeniško-kninske policijske uprave.

Otok Murter.

Otok Murter.

Profimedia

Osumljenec je minuli petek okoli 16. ure v kampu Kosirina upravljal dron ravno med intervencijo oz. med letenjem kanaderjev, ki so sodelovali pri gašenju požara. To je počel brez odobritve pristojnih organov in ob kršenju prometnih predpisov, s čimer je ogrožal zračni prostor, je še sporočila policija.

Po končani preiskavi so proti njemu vložili kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Šibeniku in ga pridržali. Šibeniško-kninska policija je danes sporočila, da so zaradi istega početja priprli še eno osebo, 33-letnika. Ta je požar po navedbah policije snemal nedaleč od kampa Kosirina in uro pozneje kot 48-letni Slovenec.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak