N. Vo. | 9. 6. 2024, 14:17

Odšel na sprehod, nato pa truplo znanega voditelja našli na ...

Profimedia

Na grškem otoku Symi so med iskanjem televizijskega in radijskega voditelja dr. Michaela Mosleya našli truplo. Verjamejo, da pripada pogrešanemu 77-letnemu Mosleyu, ki je izginil v sredo, ko je odšel na sprehod z obale Agios Nikolaos.

Truplo, ki še ni bilo uradno identificirano, so v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo našli na hribu blizu bara na plaži Agia Marina, poroča BBC. Župan Symija Eleftherios Papakalodoukas je povedal, da so truplo našli med iskanjem obale s kamerami.

Policijski vir je za BBC News izjavil, da je bil pokojni mrtev "že nekaj dni". Truplo so našli ob ograji, blizu dežnika, približno 30 minut hoje od vasi Pedi, kjer so dr. Mosleya nazadnje videli. 

Po poročanju tujih medijev je truplo našel upravitelj bara, potem ko je župan na ograji bara opazil nekaj sumljivega in obvestil osebje. Upravitelj bara Ilias Tsavaris je dejal: "Poklicali so me in rekli: 'Nekaj smo opazili v daljavi, lahko greš preverit?' In sem šel. Ko sem prišel bližje, sem videl nekaj, kar je izgledalo kot truplo."

Policijska predstavnica Konstantia Dimoglidou je za BBC povedala, da morajo izključiti možnost kaznivega dejanja. "Potrebujemo prvi vpogled v vzroke smrti in ali je smrt nastopila pred padcem osebe na tla," je dejala Dimoglidou.

V petdnevni iskalni akciji so sodelovali gasilci, psi, helikopterji, droni, domačini in policisti iz Symija ter drugod. 

Dr. Mosley je študiral medicino v Londonu in pridobil naziv zdravnika, zadnji dve desetletji pa je deloval kot voditelj, dokumentarist, novinar in avtor. Znana je njegova oddaja Zaupajte mi, sem zdravnik in podcast Samo ena stvar na BBC Radio 4. Redno je nastopal v oddajah BBC One's The One Show in ITV's This Morning, bil pa je tudi kolumnist za Daily Mail.

Mosley je zaslovel s popularizacijo diet 5:2 in Fast 800, ki zagovarjata prekinitveni post in obroke z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Njegove diete so v preteklosti pritegnile veliko pozornosti zaradi svojih metod in znanstvene natančnosti. 

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec