Uredništvo | 9. 7. 2024, 09:09

Voznik začetnik z neregistriranim vozilom na brezglavi vožnji po obvoznici naravnost v roke policistov

Srdjan Zivulovic/Bobo

Objestnega voznika, ki je ogrožal življenje sebe in drugih, bodo kršitve močno udarile po denarnici.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj ponoči izvajali meritve hitrosti na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici, ko je na odseku, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, pripeljal voznik začetnik, ki je vozil neregistrirano vozilo s hitrostjo 158 kilometrov na uro. Vozilo prav tako ni bilo zavarovano in ni imelo opravljenega tehničnega pregleda, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Profimedia

Voznika čaka prekrškovni postopek

Zaradi storjenih prekrškov bodo policisti proti vozniku vložili obdolžilni predlog. Za prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse kategorije motornih vozil. Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisna globa v višini 100 evrov, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500 evrov, so pojasnili policisti.

Ker je omenjeni voznik vozil tudi brez sklenjenega obveznega zavarovanja, bodo policisti izvedli prekrškovni postopek proti lastniku vozila.

Bobo

Eden najpogostejših vzrokov prometnih nesreč

Neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, je sicer eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč, so spomnili policisti. Vsem voznikom zato svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču. Le tako bomo prispevali k večji varnosti na naših cestah, so zaključili.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan