R.S. | 10. 6. 2024, 13:11

Poskus uboja in množični pretep v Sežani: več oseb poškodovanih, ena huje

Fotografija je simbolična.

Bobo

42-letnik se bojuje za življenje. 

Ob 17.29 so bili koprski policisti obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Čez nekaj minut so obvestilo prejeli še iz ZD Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico.

Istočasno so zdravniško pomoč v ZD Sežana iskale še tri druge osebe, ki so poškodbe dobile v pretepu. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih osem oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Ugotovljeno je bilo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški, med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Drugi osumljenec, 49-letni moški, pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino oseb, ki so v omenjenem pretepu sodelovale. Več v pretepu udeleženih oseb je bilo lažje telesno poškodovanih. 

Na kraju je bila odvzeta prostost petim osumljencem. Dva osumljena, gre za 53-letnega in 49-letnega državljana Severne Makedonije, sta še vedno v policijskem pridržanju, medtem ko se je za preostale tri osumljene, po končanih postopkih na Policiji, pridržanje zaključilo. 

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki je je naročilo, da se oba še vedno pridržana osumljenca za kaznivi dejanji poskusa uboja s kazenskima ovadbama privede na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.  Za kaznivo dejanje Uboj (po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)) je zagrožena kazen zapora od pet do petnajst let.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec