17. 6. 2024, 15:38 | Vir: STA

Župan Novega Marofa in bivši poslanec pretepel 52-letnika, ki je zaradi poškodb končal v bolnišnici

Profimedia

Politik, ki so ga zaslišali zaradi povzročitve hude telesne poškodbe, je tudi učitelj karateja.

Župan hrvaškega kraja Novi Marof Siniša Jenkač je bil v nedeljo vpleten v verbalni in fizični konflikt z neimenovanim 52-letnikom, so danes sporočili iz varaždinske policijske uprave. Incident se je zgodil okoli 1. ure na parkirišču pred počitniško hišo v kraju Orehovac. 52-letnik je bil tako poškodovan, da so ga oskrbeli v bolnišnici v Varaždinu.

Profimedia

Župan je potrdil svojo vpletenost

45-letni Jenkač je po konfliktu odšel s kraja dogodka, nato pa se je zglasil na policijski postaji, kjer so ga zaslišali zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe. Policija ni sporočila imen vpletenih v incident, samo njuno starost, je pa 45-letni župan Jenkač za hrvaško tiskovno agencijo (Hina) potrdil svojo vpletenost. Izrazil je tudi obžalovanje.

Hrvaški portal Index je iz neuradnih virov izvedel, da je župan pretepel 52-letnega pripadnika hrvaške vojske. Navedel je še, da je župan učitelj karateja. Jenkač je že leta aktiven v hrvaški vladni stranki HDZ. Župan Novega Marofa je od leta 2015, bil pa je tudi poslanec v prejšnjem sklicu hrvaškega sabora.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan