K. Ž. | 13. 5. 2024, 08:36

Babica v stanovanju odkrila mrtvo dveletno vnukinjo (je šlo za umor?)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Je majhen otrok v nemškem Halleju žrtev grozljivega nasilja v družini?

V nedeljo zjutraj so v najetem stanovanju v nemškem Halleju našli truplo dveletne deklice. Policija uradnih informacij o primeru za zdaj še ni posredovala, vendar Mitteldeutsche Zeitung poroča, da naj bi šlo za umor. Policijska preiskava je še v teku.

Na telesu deklice naj bi odkrili več rdečih lis, ki nakazujejo opekline, poroča nemški Bild.

Mama ni vedela, da je njen otrok mrtev

Otrokova mati je za Mitteldeutsche Zeitung dejala, da je bojler že nekaj časa v okvari in da je vzrok za smrt otroka prhanje. Večer prej je namreč oče deklico oprhal, voda pa je med prhanjem nenadoma postala vroča. Starša še trdita, da nista vedela, da je hčerka utrpela opekline. Deklico sta položila v posteljo, kjer so jo v nedeljo zjutraj našli mrtvo. Starša prav tako naj ne bi opazila, da je otrok mrtev.

Starša sta nato s štiriletno hčerko odšla ven, babica pa je nato odkrila mrtvo deklico. "Okoliščine, ki so privedle do smrti otroka, so še vedno nejasne," je dejal tiskovni predstavnik policije v Halleju. Do zdaj niso še nikogar aretirali.

V nedeljo so forenziki zavarovali dokaze v stanovanjski hiši. Kot poročajo nemški mediji, so zasegli tudi posteljnino. Pristojni so odredili tudi obdukcijo, ki bo pokazala vzrok smrti. Dekličino starejšo sestro pa je medtem prevzel center za socialno delo.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu