STA | 25. 9. 2023, 16:01 | Vir: STA

Streljanje v Kopru: osumljenec spet na hladnem

Facebook/Slovenska policija

Minuli teden je moški v okolici Kopra z lovsko puško streljal na zbiralca starega železa. Sedaj je osumljenec ponovno v priporu.

Moški, ki naj bi prejšnji torek v vasi Sirči z lovsko puško ranil zbiralca starega železa, je spet v priporu, potem ko so ga po dogodku za nekaj dni izpustili na prostost. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča 60-letnika v soboto privedli v zapore Koper.
Kazensko ovadbo za povzročitev splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe so kriminalisti vložili v četrtek. Kot so pojasnili v petek na novinarski konferenci, naj bi osumljenec ustrelil proti tovornem vozilu, s katerim so iz sosednje hiše odpeljali staro železo, in pri tem ranil 40-letnika s Krasa.

Osumljenca so policisti v torek po dogodku prijeli in mu odredili 48-urno pridržanje. Po izteku tega okrožno sodišče ni odredilo pripora.

V sredo so pri osumljencu so opravili hišno preiskavo in našli več kosov neprijavljenega strelnega orožja in nabojev. Po neuradnih podatkih je bila med orožjem tudi puška šibrovka, s katero naj bi v roko ranil Kraševca.

Motiv za zdaj še ni jasen

Motiva za streljanje še vedno niso ugotovili. Kot so poudarili policisti, so zbiralci prišli po železo v dogovoru z osumljenčevim sosedom in niso izvršili nobenega kaznivega dejanja ali prekrška. Po izjavah očividcev med strelcem in ustreljenim tudi ni bilo besednega spora. Prevoznik naj bi le vprašal osumljenega, ali ima tudi on kaj odpadnega železa, osumljeni pa naj bi mu odvrnil, da nima, in odšel v hišo.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu