Uredništvo | 9. 4. 2024, 08:31

Srce parajoč zapis o umorjeni Sabini: "Tako pridnih gospodinj pri teh letih je zelo malo"

Facebook/Tomaž Arklinič

Za štiri otroke, ki so na izredno krut način čez noč ostali brez matere, bodo zbirali finančna sredstva.

Po družbenih omrežjih te dni krožijo srce parajoče objave v spomin mlade mamice štirih otrok, ki sta jo na Štajerskem zahrbtno umorila njen mož in njegova ljubica. Ljudje, ki so nesrečno Sabino poznali, so zlomljeni, pri žalovanju se jim pridružujejo tudi mnogi, ki je niso poznali, a se jih je njena tragična zgodba močno dotaknila. Za Sabinine otroke, ki so čez noč ostali brez obeh staršev, bodo zbirali tudi denarna sredstva.

Dobra oseba s težko življenjsko zgodbo

"Draga moja Sabina, zame najbolj srčna punca, sočutna do vseh, že zato, ker si imela tako težko življenjsko zgodbo, ko si ostala sama in mlada, že takrat na krut način," je v objavi na Facebooku zapisala lastnica frizerskega salona iz Vidma pri Ptuju Manuela Murko. "Kot sem ti vedno rekla, sem bila zelo vesela, ko si našla ljubečega moža in si bila končno srečna, kot si zaslužiš," je dodala.

"Uredila si ljubeč dom, bila zelo pridna pri gradnji, okolici, vrtu in vseh opravilih, sploh otrocih, za katere si živela. To smo vsi, ki te poznamo, vedeli z gotovostjo. Tako pridnih gospodinj pri teh letih je zelo malo. In res nikoli, odkar te poznam, se nisi pritoževala nad življenjem, predvsem nad možem ne. Imela si ga za svetega, pridnega, skrbnega, ljubečega, delovnega," je dejala.

"In ker vaju poznam, si v najhujših morah ne bi mislila in ne morem verjeti, da je vse to mogoče, da je on takšna pošast, da je bil zmožen vsega groznega. Naklepno in dobro načrtovano - umor. In prav on, ki bi bil meseca maja 10 let tvoj mož. Prav spomnim se vajinega dne," je Murkova zapisala v srce parajočem zapisu na Faceboku.

Finančna pomoč za Sabinine štiri otroke

"Vesela sem, da mu je spodletelo prikriti resnico in upam, da dobi najstrožjo kazen zaradi otrok in tebe, srce. Upam, da najdeš svoj mir." Ob zaključku svojega zapisa je pojasnila, da je njena objava pravzaprav namenjena finančni pomoči Sabininim otrokom, ki so na tako krut način ostali brez mame. "Ker ne morem mimo tega, da poznam mamo Sabine - še eno dobro žensko - in otroke. Da jim pomagamo vsaj finančno, ker - štiri lačna usta in brez objema njihove mamice ... Brez besed, jočem" je zaključila.

Ob tem je pojasnila, da bo denar zbirala v svojem salonu, po koncu zbiranja pa ga bodo predali mami umrle. Sredstva namerava zbirati naslednjih 14 dni v svojem delovnem času. Ker se je pod objavo, ki je zelo hitro dosegla večje število ljudi, pojavilo veliko vprašanj, ali je denar mogoče nakazati tudi na tekoči račun, je Murkova kasneje dodala še obvestilo, da bodo sredstva prek TRR zbirali tudi s pomočjo Rdečega križa in občine.

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret