Uredništvo | 9. 7. 2024, 11:42

Član humanitarnega društva UP-ornik naj bi organizaciji odtujil denar: Boris Krabonja izjemno razočaran nad svojim nekdanjim ...

Facebook/Društvo UP-ornik

"Jaz sem tisti, ki mu je zaupal in bil tokrat grdo izigran," je incident komentiral vodja društva.

Znani mariborski humanitarec Boris Krabonja je sporočil novico o neljubem dogodku, ki ga je bilo deležno njegovo humanitarno društvo Up-ornik. Kot je pojasnil, se je društvu zgodila "ena najhujših stvari", in sicer naj bi po njegovih besedah posameznik, ki ga je tudi poimensko navedel, društvu odtujil kar 1400 evrov zbranega denarja. Kot je sporočil v objavi na Facebooku, je zadevo že predal policiji.

"Žal vas moram tokrat izjemno razočarati, kajti UP-orniku se je zgodila najhujša stvar, in sicer odtujitev denarja. V to nečedno zgodbo je vpleten Bit Jug (Adrijan Islamaj), ki je odtujil 1400 evrov, denar, ki sta ga zbrala z dvema prireditvama Nikolovski Darko in Volker Renato," je na Facebooku zapisal Krabonja in pojasnil, da je bil denar namenjen najrevnejšim upokojencem.

Denar naj bi odtujil nekoč produktiven član društva

Kot razkrije Google, je tudi Adrijan Islamaj član društva UP-ornik in ga je društvo leta 2022 celo prijavilo na razpis Naj prostovoljec/-ka 2022 v kategoriji Naj prostovoljec do 19. leta starosti. Kot so takrat zapisali, se jim je Islamaj pridružil na začetku leta 2021. Naprej je prevzel koordinacijo in logistiko projekta "Šest milijonov ladjic", kmalu zatem pa tudi družbena omrežja društva, ki so se takrat razcvetela, piše Mbreport.si.

V društvu so takrat Islamaja opisali kot odgovorno osebo za področje marketinga in dejali, da je pri svojem angažiranju znotraj društva izjemno proaktiven, velikokrat pa svoje ideje tudi sam uresniči. Dejali so tudi, da je njegova mladostna energija navdih za vse člane društva, in zapisali, da je prijavo Islamaja za Naj prostovoljca s svojim priporočilom podprla tudi profesorica strokovnih predmetov na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor Bronja Jarc.

Islamaju bil celo razrednik

Boris Krabonja je na Facebooku poudaril, da vso odgovornost za neljubi dogodek prevzema nase, "kajti jaz sem tisti, ki mu je zaupal in bil tokrat grdo izigran." Dodal je, da je celotno zadevo predal policiji in dejal, da če se stvar ne reši v prid UP-ornika, bo on tisti, ki bo vrnil denar in s tem poskrbel, da bodo sredstva, ki so jih zbrali, dosegla svoj namen

"Že nekaj tednov mi je neizmerno hudo in ves čas se prepletata žalost in jeza, kajti kaj takega od nekoga, ki sem mu bil celo razrednik, res nisem pričakoval, ampak očitno živimo v svetu, ki je prav tisto, kar je narobe, in narobe tisto, kar je prav," je zaključil. 

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan