STA/Uredništvo | 3. 4. 2024, 18:21

Previdno! Če vas pokličejo iz znane slovenske zdravstvene ustanove in vas nagovarjajo k obisku na domu, gre za goljufe

Profimedia

Iz zlorabljene ustanove so sporočili, da na domovih in po telefonu ne izvajajo nobenih podobnih aktivnosti.

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča (URI Soča) opozarja, da prihaja do zlorabe imena inštituta. Neznanci pod pretvezo, da prihajajo iz URI Soča, kličejo prebivalce in jih nagovarjajo k obiskom na domu, da bi jim slikali hrbtenico ter jim predstavili določen izdelek oz. storitve. Te osebe niso povezane z URI Soča, poudarjajo na inštitutu.

Bobo

Kot so pojasnili, URI Soča na domovih in po telefonu ne izvaja nobenih podobnih aktivnosti. Tovrstne zlorabe njihovega imena najostreje obsojajo. O dogodku pa so obvestili policijo.

Izvršujejo prefinjene tatvine

Policisti sicer pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci, ki se predstavljajo kot zaposleni pri tem ali onem podjetju, izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni, so pred časom pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Profimedia/Slovenska policija/fotomontaža

Dodali so, da so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo. Če nas obiščejo neznanci, je torej modro biti zelo previden, v primeru kraje pa je potrebno takoj obvestiti policijo.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec