K. R. | 11. 6. 2024, 12:01

Znane nove podrobnosti o zdravstvenem stanju moškega, ki se je zažgal pred hrvaškim parlamentom

Patrik Macek/Pixsell/Bobo

Grozljiv incident sredi Zagreba se je v dopoldanskem času zgodil pred številnimi pričami.

Za zdaj še neznani moški, ki se je danes dopoldan na Markovem trgu v Zagrebu polil z vnetljivo tekočino in zažgal, je v življenjski nevarnosti, je potrdil hrvaški minister za zdravje Vili Beroš, ki ga je hrvaški premier Andrej Plenković poklical in angažiral po pretresljivem dogodku.

Patrik Macek/Pixsell/Bobo

Poskušajo mu pomagati z intenzivnim zdravljenjem

"Moški je v resnem stanju in je v življenjski nevarnosti. Prepeljan je bil v center za zdravljenje opeklin v travmatološki bolnišnici," je Beroš povedal za Dnevnik.hr. Omenjeni medij ob tem poroča, da je prognoza, ki so jo moškemu napovedali zdravniki, zelo slaba.

Da je zdravstveno stanje moškega zelo resno, je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal tudi direktor kliničnega centra KBC Sestre usmiljenke Davor Vagić. Kot je dejal, mu poskušajo pomagati z vsemi oblikami intenzivnega zdravljenja: "Poškodovana oseba je v zelo hudem stanju in trenutno potekajo vse oblike intenzivnega zdravljenja."

X/Murekar Paula

Priča opisala pretresljivo dogajanje

Do pretresljivega incidenta je prišlo danes ob 9:37, ko se je za zdaj še neznani moški na trgu pred hrvaškim parlamentom polil z vnetljivo tekočino in zažgal. Priča je za Jutarnji list povedala, da je videla moškega, ki se je polival z neko tekočino, pri čemer je bil v vidno raztresenem stanju.

O dogajanju so takoj obvestili varnostnike, ki so se takoj napotili proti njemu, da bi ga legitimirali, a so ga takrat že zajeli plameni. Na kraju je bil kasneje prisoten tudi vidno pretreseni hrvaški premier Andrej Plenković. Policisti so dostop do Markovega trga zaprli s trakom, prehod je dovoljen le za zaposlene in najemnike.

Več informacij o zdravstvenem stanju moškega bodo zdravniki podali na novinarski konferenci, poroča Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec