A. R. | 12. 5. 2023, 07:00

Alen Kobilica o najtežji življenjski preizkušnji: "Nekaj se dogaja z mano, mislim, da je nekaj narobe"

"To pa mislim, da nisem še nikoli povedal ..." začne svojo osebno izpoved nekoč najuspešnejši maneken.

Alen Kobilica, maneken, podjetnik in ustanovitelj centra Vidim cilj, je bil gost v Mastercard® podkastu navdiha pri Borutu Pahorju. Kobilica je živel dokaj običajno življenje, dokler ga ni presenetila bolezen. Še danes se dobro spominja, kako se je vse začelo. 

Leta 2008 so se nanj začele zgrinjati težave, saj ni imel več tiste enegije, ki ga je včasih krasila. "Še vedno sem počel vse normalno. Še septembra 2008 sem se odpravil na delo na Dunaj, s svojim avtom. Res je, da sem na poti zbil dva zabojnika, ampak nisem vedel, da je to težava zaradi tumorja. Preprosto na desno stran nisem več povsem dobro videl oziroma nisem znal oceniti te neke razdalje," se je zaupal voditelju Pahorju.

Sami Rahim

V pogovoru je med drugim dejal, da je zelo rad zahajal v Strunjan in kdo mu je svetoval, naj gre na slikanje glave, ker je čutil, da nekaj ni v redu: "Tam sem srečal prijatelja. To pa mislim, da nisem še nikoli povedal ... Na enega, tudi ti, mislim, da ga poznaš. Jan Plestenjak. Se srečava, slučajno. In pravi, kje si, prijatelj! Glej, Jan, mogoče bom čisto mimo ustrelil, nekaj se dogaja z mano, ne vem, nekaj je narobe." V nadaljevanju razkrije, kaj mu je priljubljeni glasbenik svetoval:

"Rekel mi je, a si si ti slučajno dal glavo pregledati? Nihče mi tega še ni omenil. Dejansko moram reči, da mi je on organiziral celotno zadevo, tako da sem bil naslednji dan na slikanju. Opravili so MRI glave in tam se je izkazalo, da imam tumor."

Celoten pogovor najdete spodaj. Veseli bomo, če mu prisluhnete.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta, ki prihaja kmalu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.