A. R. | 9. 5. 2023, 20:00

Alen Kobilica: "Zdravniki ti povedo vse ... Od tega, da mogoče ne bom preživel"

Nekoč najuspešnejši maneken, danes oče dveh otrok ... Alen Kobilica zaradi slepote ni nikoli izgubil volje do življenja: "Pri meni vloga žrtve ne obstaja. Nikdar ne krivim drugih za svoje stanje, za svoje neuspehe."

Alen Kobilica je med najboljšimi triatlonci na svetu, je ustanovitelj Centra Vidim cilj, ima srčno družino in je oče dveh otrok. V svoji karieri je ogromno potoval, bil na vseh celinah, doživel različne kulture in različne obraze sveta, zato na nek način ve, kaj zaradi slepote zamuja. A ta mu nikoli ni predstavljala nepremostljive ovire. Skozi vse življenje in tudi zdaj ima eno vodilo: "Nikdar, res nikdar nisem sprejel vloge žrtve." To se mu zdi ena najpomembnejših zadev. 

"Pri meni vloga žrtve ne obstaja. Nikdar ne krivim drugih za svoje stanje, za svoje neuspehe. Na nek način sem se naučil skozi življenje, kar bo slišati čudno, da se neuspehov veselim, ker neuspehi te nekaj naučijo. Zmage bolj malo. Ampak, ker se toliko naučiš na neuspehih, potem so zmage pogostejše."

Sami Rahim

Vsi ljudje, ki so v življenju kaj dosegli, so šli čez krize in prav te so jih obogatele. Kobilica v Mastercard® podkastu navdiha Borutu Pahorju zaupa, od kje je črpal notranjo moč, ko se je moral soočiti z izzivi. Leta 2008 so se nanj začele zgrinjati težave, saj ni imel več tiste enegije, ki ga je včasih krasila. Takrat so mu tudi odkrili tumor za očesom, ki je bil na srečo benigen.

Ker več mesecev ni vedel, kaj je z njim narobe, je ob prejetju diagnoze čutil olajšanje. Med drugim je dejal, da so bili zdravniki o tem, kaj lahko sledi, z njim zelo iskreni in neposredni. "Zdravniki ti povedo vse. Od tega, da mogoče ne bom preživel ..."

Celoten pogovor najdete spodaj. Veseli bomo, če mu prisluhnete.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta, ki prihaja kmalu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.