A. R. | 5. 5. 2023, 07:00

Podjetnik, ki ga primerjajo s Stevom Jobsom: "Ne smeš uporabiti najboljša leta svojega življenja, da čakaš na nekaj boljšega"

"Zdi se mi, da se vse življenje učiš, vse življenje imaš občutek, da moraš napredovati, ampak to ne sme nobenega ovirati pri tem, da ne bi poskusil, da ne bi začel, da ne bi živel svoje sanje," pravi izjemno uspešni slovenski podjetnik Jure Knez.

Jure Knez, soustanovitelj ter predsednik svetovno uspešnega slovenskega podjetja iz Trbovelj, je v Mastercard® podkast navdihu z Borutom Pahorjem spregovoril o uspešni poslovni poti, kakšen mora biti vodja, da lahko ekipo pripelje do svetovnega uspeha ... Nekdanji predsednik države je sogovornika primerjal s tehnološkim vizionarjem Stevom Jobsom, Knez pa je razkril svoj ''recept'' za uspeh.

"Zdi se mi, da se vse življenje učiš, vse življenje imaš občutek, da moraš napredovati, ampak to ne sme nobenega ovirati pri tem, da ne bi poskusil, da ne bi začel, da ne bi živel svoje sanje."

Sami Rahim

A vsak posameznik, ne samo podjetnik, se mora zavedati, da je do cilja pred njim dolga pot, ki je včasih posuta tudi s trnjem. In tega se Knez dobro zaveda. Ob tem razkrije, da vsakega, s katerim opravi razgovor, vpraša: "Ali je to res tisto, kar želiš početi v življenju?"
In nadaljuje: "Ker če to ni, potem ne smeš uporabiti najboljša leta svojega življenja, da čakaš na nekaj boljšega, najdi drugo stvar," svetuje in doda, da je ključno, da lahko zaposleni svobodno ustvarjajo, kjer se lahko svobodno izražajo, s sistemom nagrajevanja, solastništva ... Poudarja, da je pomembno, da se delavci zavedajo, da prihajajo v svoje podjetje in da delajo zase.

Celoten pogovor najdete spodaj. Veseli bomo, če mu prisluhnete.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta, ki prihaja kmalu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.