A. R. | 17. 4. 2023, 13:03

Srce parajoče: Borut Pahor iskreno spregovoril o zadnjih trenutkih z mamo (VIDEO)

Sami Rahim

V prvi epizodi Mastercard® podkasta se je Borut Pahor kot voditelj razgovoril tudi o nekaterih svojih globokih ranah iz otroštva.

Nekdanji predsednik Borut Pahor je v Mastercard® podkastu svoji prvi gostji Korini Korper, 21-letni Mariborčanki, zaupal tudi velik del svojega življenja. Oba sta se namreč morala soočiti z izgubo očeta, njuna družinska člana pa sta bila težko bitko z zahrbtno boleznijo - rakom. Za to boleznijo je pred časom zbolela tudi mlada Korina Korper, ki je bolezen uspešno premagala.

V podkastu 21-letnica razkrije, od kod je sama črpala moč pri boju s težko boleznijo. Med drugim pa se ji voditelj izpove, da je svojemu očetu zameril, ko ga je zapustil. Takrat je bil star komaj devet let.

Sami Rahim

Do očeta gojil zamero

"Očeta sem imel neskončno rad. Do očetove smrti za mamo pravzaprav skoraj nisem vedel, potem je postala vse v mojem življenju. Do tistega trenutka je bil oče centralna točka vsega mojega sveta. Ko je šel, sem mu zameril, da me je pustil. Dolga leta, razen na pogreb, nisem želel iti k njemu na pokopališče. Potem sem mamo uslišal in sem začel hoditi za 1. november. Samo za 1. november. Zdaj po mamini smrti, ko jo redno obiskujem, ko grem rad na pokopališče, ko jo grem pozdravit, sprejmem tudi očetovo smrt. V bistvu sem očeta vpoklical v moj spomin šele z mamino smrtjo. Oba sta zdaj moja starša in obema sem hvaležen za vse, kar imam," iskreno prizna Pahor, ki med drugim tudi pove, da je njegova mama večkrat zbolela za rakom.

Ko je bil star komaj 12 let, je imel občutek, da se bosta z mamo že takrat za vedno poslovila. A kot rad poudari, je bila njegova mama Iva Pahor Martelanc prava borka, ki se je v starosti 82 let pred tremi leti za vedno poslovila.

Sami Rahim

Ves čas se je bal, da bo zaradi službe ali drugih stvari na drugem koncu sveta in da se od mame ne bo mogel posloviti. A strah je bil odveč.

"Jaz sem bil tistega ponedeljka, ko je mama umrla, v bolnišnici z njo. Začutil sem tisti dan, da moram iti v bolnišnico. Rekli so, da je že zelo na koncu. Ko sem prišel, sem imel občutek, da ko sem ji dal roko, čeprav ni bila več pri zavesti, da se je na to odzvala. Počakala me je in čez eno uro umrla," opiše enega najbolj težkih trenutkov v svojem življenju. Ob tem pa doda, kako se je počutil tisto noč po mamini smrti.

Celotnemu podkastu lahko prisluhnite TUKAJ.

Sami Rahim

Vabljeni na MetroPlay, kjer si lahko ogledate prvo epizodo Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Spremljajte nas še naprej, saj bo v goste vabil znane in manj znane, toda zagotovo zanimive in izjemne Slovenke ter Slovence s še bolj neverjetnimi zgodbami. Skupaj bodo iskali način, kako odkrivati in dosegati svoje potenciale, preseči ustaljene okvirje in ustvariti izpopolnjeno življenje. Popeljali vas bodo v nefiltrirano potovanje neprecenljivih zgodb ljudi, ki na življenjski poti navdihujejo.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta.

Borut Pahor, Podkast navdiha, podkast, osebno, intervju, Od blizu, Metroplay, Korina Korper