A. R. | 8. 5. 2023, 06:00

Uspešni slovenski podjetnik: "Ekipa je tista, ki dela razliko"

Pandemija koronavirusa jo je pošteno zagodla številnim podjetjem, nekateri pa so iz nje prišli kot zmagovalci.

Nekdanji predsednik Borut Pahor je v Mastercard® podkastu navdiha pred kratkim gostil Jureta Kneza, soustanovitelja in predsednika svetovno znanega slovenskega podjetja iz Trbovelj Dewesoft. V navdihujočem in sproščenem pogovoru sta se dotaknila različnih tem, kot so uspešno poslovno sodelovanje, kakšna je formula za uspeh, kako se soočati z vzponi in padci ter ne nazadnje tudi o koronakrizi.

Sami Rahim

Knez med drugim prizna, da je njegovo podjetje, skupaj z zaposlenimi, tudi največjo krizo med letoma 2008 in 2009 uspešno prebrodilo, podobno pa je bilo tudi v času korone:

"Tudi ta kriza, korona ... Mi smo jo preživeli resnično dobro, z največ naročili." Ampak za vsakim poslovanjem so skrite različne zgodbe, izzivi, težave, trenutki obupa in izgubljeni posli. Pomembno je, kako se soočati z vsemi temi izzivi in ne obupati.

"V času korone, tisti prvi val, ki je bil, sem vprašal sodelavce, ki delajo v proizvodnji, če se kdo počuti, da ni varen na delovnem mestu, potem naj ostane doma zaradi tega, ker to ne bo tako kratkotrajno in bomo še zelo potrebovali pomoč. In praktično vsi so rekli: 'A se ti šališ? Mi imamo naročila, mi imamo stranke, ki čakajo, ki nekako računajo na nas, da jim bomo nabavili robo.'" pripoveduje Knez in ob tem še poudari, da takšna stvar v človeku vzbudi en tak ponos, da so na pravi poti.

"Sodelavke in sodelavci so tisti ključni element vsakega podjetja, so zagotovo tudi v števcu, če bi rekel v eno besedo, bi rekel, da je ekipa tista, ki dela razliko," dodaja.

Celoten pogovor najdete spodaj. Veseli bomo, če mu prisluhnete.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta, ki prihaja kmalu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.