Do jutra se bo meja sneženja spustila do nižin!

12. 11. 2017, 10:20 | Mobilno | Vir: STA

              Do jutra se bo meja sneženja spustila do nižin! (foto: profimedia) profimedia

Oblačnost čez dan bo popoldan najprej na zahodu Slovenije prinesla rahel dež, ponoči pa se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Do jutra se bo notranjost Slovenije tudi pobelila, padavine pa bodo prenehale šele v noči na torek.

V torek bo ponekod na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini predvsem dopoldne občasno še rahlo snežilo ali deževalo. Drugod bo suho in hladno. Predvsem v vzhodnih krajih bo še pihal okrepljen severni veter, ki bo popoldne slabel, na Primorskem pa zmerna do močna burja.

V sredo bo suho, na Primorskem bo še pihala zmerna do močna burja.

Vreme po Evropi in biovreme!

Nad severno Evropo je obsežno ciklonsko območje, ki se širi nad srednjo Evropo. Vremenska fronta se zadržuje severno od Alp, nova hladna fronta, ki bo v noči na ponedeljek dosegla tudi Slovenijo, pa se iznad zahodne Evrope hitro pomika proti Alpam. Pred njo k nam od zahoda priteka nekoliko toplejši, a vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Oblačnost bo povsod naraščala, popoldne bo predvsem v hribovitih krajih zahodne Hrvaške in sosednjih krajev Italije pričelo rahlo deževati. Ob Jadranu bo pihal jugo. Jutri bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od vzhoda slabele. Tudi po nižinah bo marsikje snežilo, le ob morju in v Panonski nižini bo deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja, drugod pa okrepljen severni veter.

Biovreme: Spanje v noči na nedeljo bo moteno. V nedeljo bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.