Facebook objava policijske postaje Kranj postala viralna. Kdo stoji za njo?

Preverili smo

26. 5. 2020, 09:12 | Mobilno
Facebook objava policijske postaje Kranj postala viralna. Kdo stoji za njo? (foto: Facebook: Policijska uprava Kranj) Facebook: Policijska uprava Kranj

Do sedaj je prejela že več sto reakcij in komentarjev. Pa je res verodostojna?

Pred dnevi je se je na spletni strani Policijske postaje Kranj pojavila fotografija prenosnega merilnika hitrosti, iz katere je moč razbrati, da se na sliki nahaja motorist, kateremu so 13. maja uspeli na razdalji 264 metrov izmeriti hitrost 250 kilometrov na uro. Vsekakor hitrost, ki ne spada na odprte ceste, saj bi ob trenutku nepazljivosti motorista, ali pa katerega izmed udeležencev kaj hitro lahko prišlo do prometne nesreče s hudimi posledicami.

Omenjena fotografija je na socialnem omrežju Facebook vzbudila veliko pozornosti, saj je v 12 dneh po objavi doživela kar 464 reakcij in pa 45 delitev, pri čemer pa so se pojavili tudi dvomi o tem, da je bila fotografija sploh posneta na gorenjski avtocesti (ali kjerkoli drugje v Sloveniji), saj na posnetku ni videti niti enega prometnega znaka. Hkrati so se zaradi navidezno ostrega ovinka in relativno pokončne drže motorista pojavili dvomi o verodostojnosti same fotografije.

Kot se je izkazalo pa je omenjena fotografija vsem dvomom navkljub povsem pristna. To nam je v pisnem odgovoru zatrdil tudi predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, Bojan Kos, ki ob tem dodaja, da policisti med pogostimi meritvami hitrosti zadnje čase opažajo povečano število primerov podobnih prekoračitev omejitve hitrosti, na kar so že večkrat tudi javno opozorili. Prav Kos je namreč tudi tisti, ki v največji meri skrbi za takšne in podobne (pogosto tudi izobraževalne) fotografije in video posnetke na Facebook strani PP Kranj.

Sama fotografija je bila sicer posneta na nadvozu v neposredni bližini avtocestnega priključka Kranj-Zahod, voznik motocikla pa je peljal v smeri proti Jesenicam. Da gre za avtentično fotografijo smo se sicer prepričali tudi sami in z iste lokacijo fotografijo opravili tudi sami. Ogledate si jo lahko zgoraj.

Jure Šujica, Avto magazin

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri