Hrvaški letalski prevoznik Croatia Airlines bi lahko okrepil povezave z brniškim letališčem

12. 9. 2021, 07:33 | Mobilno | Vir: STA

              Hrvaški letalski prevoznik Croatia Airlines bi lahko okrepil povezave z brniškim letališčem (foto: profimedia) profimedia

Slovenske oblasti se s hrvaškim letalskim prevoznikom Croatia Airlines dogovarjajo o krepitvi povezanosti med Ljubljano in Zagrebom, je razkril izvršni direktor hrvaške letalske družbe Jasmin Bajić. Glede na pretekle izkušnje ima Slovenija po njegovih besedah potencial za lete, kot je let Skopje-Ljubljana-Zagreb.
 

Bajić je po navedbah spletnega portala Exyuaviation spomnil, da je med slovenskim in makedonskim glavnim mestom pred bankrotom slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways septembra 2019 letelo prek 40.000 potnikov letno. Od tedaj te povezave ni več.

Upravljalec ljubljanskega letališča Fraport Slovenija je medtem že izrazil zanimanje, da bi Croatia Airlines iz Ljubljane letela v Skopje, pa tudi na Dunaj, v Prago in v Koebenhavn.

Kot so spomnili pri Exyuaviation, je poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir nedavno povedal, da so v teku pogovori z enim od letalskih prevoznikov iz EU, da vzpostavi letalsko bazo v Ljubljani, za katero družbo gre, pa ni razkril.

"Ni skrivnost, da delamo na tem, da bi imel na letališču manjšo bazo vsaj en letalski prevoznik iz EU. Verjamemo, da bi tako najhitreje in najučinkoviteje izboljšali zračne povezave z našo državo," je še dejal Skobir.

Predstavniki Croatia Airlines so se o letih iz Ljubljane s slovensko vlado pogovarjali že lani, a ni bilo sklenjenega nobenega končnega dogovora. Kot pojasnjujejo, pa so zaradi bankrota Adrie že doslej močno povečali svoj tržni delež v Sloveniji.