Manner na že 7. tradicionalnem tekmovanju Red Bull Goni Pony

Roza Pony na vrhu Vršiča!

6. 9. 2021, 10:54 | Promocijsko sporočilo

              Manner na že 7. tradicionalnem tekmovanju Red Bull Goni Pony (foto: Manner Press) Manner Press

Na najvišji slovenski prelaz smo se letos vzpenjali tudi na legendarnih roza Ponyjih.

Na tradicionalnem retro kolesarskem tekmovanju Red Bull Goni Pony je Manner letos, poleg roza promocij, poskrbel tudi za svojo roza tekmovalno ekipo! Kolesarskega podviga, ki združuje dve legendi slovenskega kolesarstva, prelaz Vršič in legendarno kolo Pony, sta se letos udeležila tudi ambasadorja napolitank Manner, smučarska skakalca Jernej Damjan, ki je vrh osvojil v 1 uri in 11 minutah, in Martin Koch, ki je Vršič osvojil v 55 minutah in 55 sekundah.

»Lansko leto sem se dogodka udeležil prvič. Moram pa poudariti, da so dirke s kolesi Pony nekaj zelo posebnega in so neverjetno težke, a pomembno je, da poskrbiš za kondicijo in za pravo kolesarsko opremo. Letos sem tekmoval v roza Manner kolesarski opravi – tako me navijači zagotovo niso zgrešili. Zagotovo se bom udeležil še prihajajočih Goni Pony tekmovanj, saj gre tukaj za res super doživetje, za res zabaven športen izziv, z veliko prijetnimi in norimi ljudmi,« je povedal Martin Koch, smučarski skakalec in ambasador napolitank Manner, ki je poudaril tudi, da je kljub tekmovalnemu vzdušju najpomembnejša zabava.

Jernej Damjan, slovenski smučarski skakalec, ki se je tekmovanja udeležil prvič, pa je povedal: »Tekmovanje Goni Pony poznam od samega začetka in zdi se mi izredno zanimiv dogodek. Vzbuja nostalgijo, spodbuja gibanje in letos sem ga komaj čakal. Treniral sem, ampak to ni tisti trening z visokimi cilji, ki sem jih vajen iz kariere. Edini cilj, ki sem si ga letos postavil, je bil ta, da od starta do cilja ne stopim s kolesa.«

Red Bull Goni Pony ni navadno kolesarsko tekmovanje, ampak je tekmovanje v retro slogu, ki je bil priljubljen v času izdelave Rogovih Ponyjev od sredine 60. do sredine 80. let. »Dogodek je res pravo doživetje, pravi skok v zgodovino in odličen spomin na čase, ko smo se kot otroci tudi sami naokoli vozili s Ponyji. Za naša ambasadorja smo izdelali prav posebni roza Manner kolesi Pony in poskrbeli za pravo retro opravo v Mannerjevih barvah,« je povedal Alexander Lipovšek, generalni direktor podjetja Josef Manner za JV Evropo.

Manner Goni Pony nagradna igra

Za vse, ki si želijo spomine na legendarna 60. pričarati tudi danes, pa Manner na Facebook profilu med 3. in 10. septembrom 2021 organizira Manner Goni Pony nagradno igro. Podelili bodo 3-krat roza Pony kolo in 2-krat Manner piknik paket. Sodelujete lahko tako, da pod komentar zapišete, zakaj ste ravno vi tisti, ki si zaslužite Mannerjevo kolo Pony.

Manner. Ker roza osrečuje!