Na Gorenjskem so zagnali mrežo za izposojo koles Gorenjska.bike

Vrednost projekta je skoraj 534.000 evrov

23. 7. 2020, 12:47 | Mobilno | Vir: STA
Na Gorenjskem so zagnali mrežo za izposojo koles Gorenjska.bike (foto: Profimedia) Profimedia

Na Gorenjskem so zagnali mrežo za izposojo koles Gorenjska.bike, ki je nastala v okviru projekta Hitro s kolesom. Z vzpostavitvijo mreže v petih občinah Gorenjske so nadgradili že obstoječe sisteme za izposojo koles v kranjski, jeseniški in blejski občini. Vrednost projekta je skoraj 534.000 evrov.

Kot so sporočili iz Lokalne akcijske skupine Gorenjska košarica, je v sistemu Gorenjska.bike zdaj 28 postaj v kranjski občini, šest postaj v jeseniški, pet postaj v radovljiški, tri v tržiški in ena postaja v občini Naklo.

V sistem se občani lahko prijavijo preko spleta (www.gorenjska.bike) ali preko aplikacije za pametne telefone Mobiln.si. Možna je sezonska ali mesečna izposoja. Na izbiro je e-kolo ali navadno kolo.

Projekt Hitro s kolesom pomeni pomemben korak pri vzpostavitvi točk za izposojo koles, ki bodo osnova za zagon delovanja mreže na celotnem območju Gorenjske.

Projekt se tako priključuje aktivnostim za vzpostavitev celovitega in urejenega gorenjskega kolesarskega omrežja, v katerega je vključenih vseh 18 občin iz regije in sosednje občine Komenda, Kamnik, Vodice, Medvode, Logatec in Cerkno. Po območju so speljane tako državne kolesarske povezave kot tudi pomembnejše lokalne povezave. V pripravi sta enotni turistični zemljevid in sistem označevanja omrežja.

Omenjena lokalna akcijska skupina si prizadeva za razvoj tako dnevnega, rekreativnega kot turističnega kolesarstva v vseh omenjenih 24 občinah s širšega gorenjskega območja. Tako urejenega modela ne izvajajo nikjer v Sloveniji, zato v akcijski skupini računajo, da ga bodo kot primer dobre prakse razširili na celotno območje države.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri