Na Hrvaškem odslej deluje podjetje Bugatti Rimac

2. 11. 2021, 14:07 | Mobilno | Vir: STA

              Na Hrvaškem odslej deluje podjetje Bugatti Rimac (foto: Robert Poredoš/STA) Robert Poredoš/STA

Na Hrvaškem od danes uradno deluje podjetje Bugatti Rimac. V njem sta združila moči hrvaško podjetje Rimac Automobili in ikonični avtomobilski proizvajalec Bugatti. Lastnik družbe Mate Rimac je njegov največji lastnik in izvršni direktor.

Po razburljivi desetletni zgodovini podjetja Rimac Avtomobili, ki je bilo ustanovljeno v garaži, smo prispeli do naslednjega velikega koraka za družbo, združevanja z Bugattijem. Novoustanovljeno podjetje je odslej del Rimac Grupe, so zapisali na spletni strani hrvaške družbe s sedežem v Sveti Nedelji.

Kot so dodali, bosta močni avtomobilski podjetji ustvarjali novo smer v avtomobilski industriji. Nova družba ima podporo proizvajalca športnih avtomobilov Porsche in enega največjih proizvajalcev avtomobilov na svetu, Volkswagna, ki je bil dosedanji lastnik Bugattija.

Rimac Automobili in Bugatti bosta še naprej poslovala neodvisno, kar pomeni, da bodo Bugattijeve avtomobile, ki imajo več kot 100-letno tradicijo, še naprej proizvajali v Molsheimu v Franciji, so navedli.

Grupa Rimac ima v družbi Bugatti Rimac 55-odstotni delež, 45-odstotnega pa ima Porsche. Mate Rimac je v Rimac grupi obdržal 35-odstotni delež, Porsche ima v lasti 22 odstotkov, Hynudai 11 odstotkov, ostali vlagatelji pa 32 odstotkov.

Del Rimac grupe je tudi družba Rimac Technology, ki je v lasti skupine. V tem segmentu bodo nadaljevali razvoj pogonskih sklopov, baterij, motorjev in inverterjev ter drugih delov, ki so povezani z elektrifikacijo, za številne avtomobilske proizvajalce.

Rimac je aprila napovedal 200 milijonov evrov vredno investicijo v nov poslovno-raziskovalni kompleks, ki so ga poleti začeli graditi v Sveti Nedelji. Pričakuje, da bodo kompleks odprli v letu 2023, v njem pa naj bi imela sedež družbi Bugatti Rimac in Rimac Technology.