Ob začetku glavne sezone se pričakuje gost promet z zastoji

1. 7. 2017, 08:44 | Mobilno | Vir: STA

              Ob začetku glavne sezone se pričakuje gost promet z zastoji (foto: Profimedia) Profimedia

Ob začetku glavne poletne sezone je ta konec tedna pričakovati močno povečan promet, predvsem iz smeri Avstrije in Italije proti slovenski obali in hrvaškemu primorju ter obratno. Počitnice so se namreč začele v delu Nemčije, Avstrije in Švice ter v Belgiji, na Slovaškem in Češkem. Obeti za turistično sezono v Sloveniji so sicer zelo dobri.

Na Darsu opozarjajo, da bodo ves čas obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj pa Gruškovje in glavni mejni prehodi v Istri, Dragonja, Sečovlje in Sočerga. Zastoji bodo po napovedih Darsa tudi pred predorom Karavanke.

Poletnim zastojem na Gruškovju se vozniki po pojasnilih upravljavca avtocest lahko izognejo tudi z izbiro alternativnih poti. Največja verjetnost zastoja pred največjim mejnim prehodom v Podravju je sicer do sobote do 20. ure.

Prometne razmere dodatno zaostrujejo še nekatera večja delovišča. Zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti med Uncem in Postojno promet že nekaj časa poteka po dveh zoženih pasovih, kar v času prometnih špic povzroča zastoje.

Vsaka nesreča pa lahko sodeč po izkušnjah zaradi obremenjenosti avtocest pripelje do prometnega kolapsa.

Prometna gneča je cena za pričakovano novo zelo dobro poletno turistično sezono tako na Hrvaškem kot tudi v Sloveniji. Zelo dober, če ne celo odličen obisk si obetajo tako v istrskih turističnih krajih kot na Gorenjskem in v naravnih zdraviliščih.