Obnova štiripasovnice med Trzinom in Črnučami končana

9. 11. 2020, 11:31 | Mobilno | Vir: STA

              Obnova štiripasovnice med Trzinom in Črnučami končana (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Sanacija in preplastitev vozišča prometno zelo obremenjene štiripasovnice med Trzinom in Črnučami v skupni dolžini 6,73 kilometra je zaključena, je objavil Prometno-informacijski center za državne ceste. Obnova je trajala mesec dni, dela v vrednosti 1,035 milijona evrov je financirala direkcija za infrastrukturo.
 

Direkcija za infrastrukturo je namreč na osnovi pregledov v sklopu rednih vzdrževalnih del in spremljanja stanja na terenu ugotovila, da je vozišče te prometno zelo obremenjene vpadnice v Ljubljano, ki se navezuje tudi na veliko trzinsko poslovno cono, dotrajano in poškodovano, zato je bilo treba vozišče nujno obnoviti.

V sklopu del so v mesecu dni obnovili voziščno konstrukcijo, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovili so tudi horizontalno prometno signalizacijo. Dela je izvajalo litijsko podjetje Trgograd.

"Po izvedenih delih bo cesta zagotavljala boljšo prometno varnost vseh udeležencev v prometu," so ob začetku del navedli na direkciji za infrastrukturo.