Odpovedan še zadnji veliki avtomobilski salon letos

Vse prestavljeno na 2021

27. 5. 2020, 07:45 | Mobilno

              Odpovedan še zadnji veliki avtomobilski salon letos (foto: Daimler AG) Daimler AG

Uradno je sicer 'zgolj' prestavljen na prihodnje leto v čas, ko naj bi po pričakovanjih potekala prihodnja izvedba.

Pričakovano se je naposled zgodilo: leto 2020 bo naposled postalo prvo leto po več desetletjih, v katerem se ne bo odvil niti en večji avtomobilski salon.

Po odpovedi pekinškgea, pariškega, ženevskega tokijskega in detroitskega salona, se je sedaj zgodilo pričakovano: odpovedan je tudi avtomobilski salon v New Yorku.

Ta bi sicer moral potekati že meseca aprila, vendar pa so organizatorji sprejeli odločitev, da ga v luči trenutne situacije prestavijo na avgust.

Podobno kot v Detroitu je namreč tudi v New Yorku prizorišče salona Jacob Javits Center postal improvizirana bolnišnica, ki je sicer še niso uporabili za potrebe zdravljenja obolelih za Covid-19, vendar pa je situacija v ZDA še vedno precej kritična, zaradi česar obstajajo možnosti, da bodo to storili kasneje.

Nenazadnje se ameriška avtomobilska podjetja šele sedaj počasi vračajo v ustaljene tirnice.

No, uradno pravzaprav salon niti ne bo odpovedan, pač pa 'le' prestavljen na prihodnje leto.

Svoja vrata naj bi tako odprl 2. aprila 2021, trajal pa naj bi vse do 11. aprila.

Ob tem bo zanimivo spremljati, ali bodo posledično premiere svojih novih modelov zamaknili tudi ameriški avtomobilski proizvajalci, kot je recimo Ford. Ta naj bi namreč prav na avgustovskem salonu priedstavil težko pričakovano novo generacijo obujenega terenca. Bronco Sport.