Pandemija koronavirusa ogroža polovico od 1,1 milijona delovnih mest v nemškem letalskem sektorju

66 odstotkov manj potnikov kot v enakem obdobju lani

19. 8. 2020, 13:45 | Mobilno | Vir: STA

              Pandemija koronavirusa ogroža polovico od 1,1 milijona delovnih mest v nemškem letalskem sektorju (foto: Profimedia) Profimedia

Pandemija koronavirusa ogroža polovico od 1,1 milijona delovnih mest v nemškem letalskem sektorju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Mednarodni letalski promet se je sredi marca ob izbruhu pandemije skoraj čez noč ustavil, od tedaj pa so se razmere le malenkost izboljšale, opozarja tamkajšnje panožno združenje BDL.

Kot so izpostavili v združenju, je aprila in maja letalski promet praktično stal. Po njihovi oceni so nemška letališča v prvi polovici beležila 66 odstotkov manj potnikov kot v enakem obdobju lani, cene vozovnic za obstoječe letalske povezave pa so bile devet odstotkov nižje kot v primerljivem lanskem obdobju.

Izpad prihodkov na področju tovornega prometa je bil manjši. Po podatkih BDL je bilo v prvih šestih mesecih prepeljanih za 15 odstotkov manj tovora. Na največjih letališčih za tovorni promet v Frankfurtu, Leipzigu in Kölnu je bil padec nekoliko manjši, in sicer 10-odstotni, poročilo združenja še povzema dpa.