Porsche 911 speedster - nadaljevanje slavne tradicije

14. 11. 2018, 11:47 | Mobilno | Vir: Playboy

              Porsche 911 speedster - nadaljevanje slavne tradicije (foto: Porsche) Porsche

Porsche je ob letošnjem praznovanju svoje 70-letnice predstavil koncept 911 speedsterja, kar razkriva napis na majhnem steklu med sedežema.

Njegova podoba se močno zgleduje po enem prvih porschejev, 356 speedsterju, na kar opozarja z retro oblikovanimi zunanjimi ogledali, rjavo obarvanim usnjem v kabini, pokrovom rezervoarja za gorivo na sredini prednjega dela vozila in tudi z odsotnostjo informativno-razvedrilnega sistema ter klimatske naprave.

S speedsterjem Porsche vse od predstavitve prve generacije leta 1987 zaznamuje konec posamezne generacije modela 911 in kaže, da bo tako tudi tokrat. Pri Porscheju so namreč koncept predstavili kot potencialnega kandidata za serijsko proizvodnjo, končne odločitve o tem, ali bo avtomobil dejansko zapeljal v proizvodnjo, pa ob pisanju teh vrstic še nismo imeli. Toda glede koncept, ki je izdelan do potankosti, in glede na odlično Porschejevo formo predvidevamo, da bo lepotec, zasnovan na modelu GT3, s katerim si deli tudi pogonski sklop, na ceste zapeljal prihodnje leto. Izdelali naj bi manj kot dva tisoč primerkov, ki naj bi stali po okrog 175.500 evrov.

TEKST Jure Šuljica FOTO Porsche