Ryanair zaradi posledic novega koronavirusa s 185-milijonsko izgubo

Prizemljitev večine flot

27. 7. 2020, 11:18 | Mobilno | Vir: STA
Ryanair zaradi posledic novega koronavirusa s 185-milijonsko izgubo (foto: profimedia) profimedia

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v drugem letošnjem četrtletju, prvem četrtletju svojega poslovnega leta, zabeležil 185 milijonov evrov izgube. V enakem lanskem četrtletju je imel 243 milijonov evrov čistega dobička, a je bil preobrat zaradi posledic novega koronavirusa pričakovan.
 

V družbi, ki je morala prizemljiti svoja letala, so pričakovali izgubo v višini 200 milijonov evrov. Rezultat je bil tako boljši od načrtovanega. A preteklo četrtletje je vodstvo družbe označilo za najbolj zahtevno v 35-letni zgodovini družbe.

Število potnikov je v prvem četrtletju poslovnega leta upadlo za 99 odstotkov na 0,5 milijona ljudi. V enakem obdobju lani so jih pripeljali 42 milijonov. Prodaja se je z 2,31 milijarde evrov zmanjšala na 125 milijonov evrov, je navedla francoska tiskovna agencija AFP.

Po prizemljitvi večine flote od približno sredine marca do konca junija je letalska družba večino povezav znova vzpostavila v začetku julija. Ta mesec naj bi opravila približno 40 odstotkov načrtovanih poletov, avgusta naj bi se ta številka povečala na 60 odstotkov, septembra na 70 odstotkov.

V letošnjem poslovnem letu naj bi Ryanair skupaj prepeljal okoli 60 milijonov potnikov, kar bi v primerjavi z lanskim poslovnim letom predstavljajo 60-odstotni upad. Številke so okvirne, saj so razmere glede novega vala okužb zelo negotove.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri