Tukaj vas čakajo hrvaški stacionarni radarji (zemljevid)

27. 6. 2020, 09:17 | Mobilno
Tukaj vas čakajo hrvaški stacionarni radarji (zemljevid) (foto: Shutterstock) Shutterstock

Število ohišij je že preseglo 200, radarjev precej manj.

Poletje se je začelo, s tem pa tudi začetek počitnic in dopustov, kar posledično za številne Slovence pomeni romanje proti Hrvaški. Pri tem pa previdnost na cesti nikakor ni odveč.

Hrvaška velja na področju prometa za eno izmed manj varnih držav Evropske Unije, česar se zavedajo tudi sami. Omenjeno težavo so se zato odločili reševati s pomočjo represije, zaradi česar v zadnjem obdobju pospešeno postavljajo ohišja za stacionarne merilnike hitrosti. Ti so se sprva pojavljali primarno po tako imenovani Jadranski magistrali in na vzhodnem delu države, sedaj pa jih lahko najdemo po celotni Hrvaški, tudi po otokih.

K sreči pa po spletu že nekaj let kroži interaktivni zemljevid, osnovan na googlovih zemljevidih, na katerih se nahajajo (neuradne) lokacije vseh ohišij. Ta je bil zadnjič osvežen 17. junija letos, sodeč po tem pa je na Hrvaškem trenutno prisotnih že 249 ohišij za radarje. Ogledate si ga lahko spodaj.

Največja koncentracija merilnikov se sicer nahaja na področju večjih mest in sicer Zagreba, Rijeke, Zadra ter Splita, pod močnim nadzorom pa je (sicer že nekaj časa) tudi magistralna cesta med obema na koncu navedenima mestoma. Sicer pa se v zadnjem obdobju povečuje nadzor tudi na cestah po hrvaškem delu Istre, še posebej v okolici Pule.

Pripravil Jure Šujica, Avto magazin

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri