V Ljubljani bo zaradi del več dni spremenjen prometni režim na Slovenski cesti

9. 10. 2018, 10:05 | Mobilno | Vir: STA

              V Ljubljani bo zaradi del več dni spremenjen prometni režim na Slovenski cesti (foto: Arhiv AM) Arhiv AM

Zaradi obnovitvenih del na Slovenski cesti bo od danes do predvidoma petka promet na delu med Tavčarjevo in Trdinovo ulico urejen enosmerno proti Tivolski cesti. Trdinova bo v tem času za ves promet zaprta.

Na Mestni občini Ljubljana so pojasnili, da bo obvoz urejen po Tavčarjevi ulici, mestni avtobusi v smeri proti Gosposvetski cesti pa bodo med zaporo vozili po Tivolski in nedavno odprti temeljito preurejeni Gosposvetski cesti.

Zaradi del bodo začasno ukinili postajališče Kozolec in ga nadomestili s postajališčem na Tivolski cesti v bližini bencinskega servisa Petrol. Udeležence v prometu na občini prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Zapora je posledica obnovitvenih del na severnem delu osrednje prometne žile v središču mesta. V nadaljevanju leta naj bi sledila še temeljita obnova območja Bavarskega dvora ter vzporednih ulic Pražakove, Dvorakove in Kersnikove, na tistem območju pa naj bi v kratkem stekla tudi gradnja stolpnice Atower, v kateri Zlatarna Celje kot investitor načrtuje hotel.