V Slovenijo se je vrnila mobilna aplikacija Hopin Taxi

Poenostavitev naročanja in izvajanja taksi storitev

20. 5. 2021, 14:23 | Mobilno | Vir: STA

              V Slovenijo se je vrnila mobilna aplikacija Hopin Taxi (foto: Anže Malovrh/STA) Anže Malovrh/STA

V podjetju obljubljajo digitalizirano taksi storitev ter sodobno uporabniško izkušnjo, ki vključuje naročanje in plačevanje vožnje znotraj aplikacije, spremljanje in ocenjevanje voznika ter vnaprej določeno ceno prevoza.
 

Kot so v imenu Hopina zapisali v podjetju Propiar, je Hopin Taxi ob povratku v Ljubljano združil moči s podjetjem Taxi Rondo. Sicer ob Ljubljani Hopin Taxi trenutno deluje še v Bratislavi, Pragi, Kijevu, Košicah in Ostravi, od leta 2012 pa so našteli 2,2 milijona strank.

Poudarili so, da njihova aplikacija ponuja vse funkcionalnosti največjih svetovnih aplikacij za naročanje prevozov, pri tem pa so njena glavna razlikovalna prednost izkušeni vozniki. Ob povratku na slovenski trg so namreč v Hopinu sklenili ekskluzivno sodelovanje s taksi podjetjem Rondo, kar pomeni, da bodo vožnje izvajali izključno preverjeni taksisti. V njihovo storitev bo vključenih več kot 100 avtomobilov.

Hopin je sicer prvič vstopil na slovenski trg leta 2016, ko so storitev predstavili testno. Takrat je težavo predstavljalo majhno število voznikov, tokrat pa so se odločili za sodelovanje s partnerskim taksi podjetjem. "Uporabnikom bomo tako ponudili odlično storitev in prednosti naročanja taksija direktno v mobilni aplikaciji," je poudaril izvršni direktor podjetja Hopin Taxi Richard Lorincz.

"S to aplikacijo bomo strankam olajšali in poenostavili naročanje prevozov ter obenem modernizirali sistem oziroma način naročanja prevozov v našem podjetju," je pojasnil Mirjan Miladić iz podjetja Taxi Rondo.

Izpostavili so še, da mobilna aplikacija prinaša številne prednosti tako za uporabnike kot voznike, saj pohitri in poenostavi naročanje in izvajanje taksi storitev. Novost je vnaprej določena končna cena prevoza, ki jo aplikacija izračuna glede na želeno pot in se med vožnjo ne spreminja. Prav tako je ves čas prikazana lokacija voznika, čas prihoda, njegovo ime ter znamka avtomobila, uporabnik pa lahko z voznikom znotraj aplikacije kadarkoli stopi v stik brez komunikacije s pomočjo operaterja.

Plačilo je mogoče z gotovino ali z bančno kartico znotraj aplikacije

Sistem omogoča tudi preverjanje poteka posamezne vožnje, uporabniki pa lahko podajo tudi povratne informacije.

Aplikacija Hopin Taxi je za vse uporabnike naprav z operacijskima sistemoma Android in iOS na voljo za naročilo prevozov na območju Ljubljane, v podjetju Hopin pa v prihodnosti ne izključujejo širitve v druga mesta po Sloveniji.

Še več konkurence na področju prevozov potnikov je moč pričakovati, če bo v DZ potrjen predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, ki prinaša podlago za delovanje platform za prevoze, kot je Uber. Noveli je zeleno luč že prižgal parlamentarni odbor za infrastrukturo, okolje in prostor.