Renault Espace se ustavi v Vili Bled

17. 11. 2015, 11:25 | Mobilno | Vir: Playboy

              Renault Espace nas je peljal v Vilo Bled (foto: Adriamedia) Adriamedia

Renault Espace nas je peljal v Vilo Bled

Hm. Kje v Sloveniji poleg največjih gurmanov jedo tudi predsedniki, kralji in druge ekscelence? Playboy je Renault Espace zapeljal do prestižnega kotička slovenske kulinarike in protokola - šofer, ustaviva se v Vili Bled!

Sproščeno je sedela na zadnjem sedežu in uživala v razgledu. Vsak meter vožnje je bila vizualna poslastica, ki je vodila do cilja, kjer so jo čakale tiste druge, okusov polne dobrote. Tiste prave poslatice. Ko je Renault Espace nežno drvel proti Vili Bled, se je začela nova Playboyeva zgodba. V njej se dekle, željno raziskovanj, željno odkrivanja neodkritega, prepusti raznolikim razvajanjem. Pravi pa, da je edini način, kako odkriješ neodkrito ta, da se vsedeš v nov avtomobil, takšen, kakršnega nisi še nikoli vozil ali bil z njim vožen ... in preprosto greš. Nekam. Za nosom. 

V mislih je imela Kevina Spaceya. Predvsem zato, ker je obraz za avtomobilom, ki na vrhuncu te zgodbo elegantno zaokroži po dvorišču razkošne Vile iz nekega drugega časa, vile, ki je preživela režime in razmišljanja, maršale in predsednike. Kevin Spacey bi bil lahko njen gost v razkošnosti izbranega cilja. A če ni bil tu v osebi, je bil z njo v mislih.

Zgodba, ki se ji lahko v popolnosti, v besedi in sliki, predate v čisto svežem Playboyu, se tako najprej posveti Renaultovemu zmagovalcu, 4.9 metre dolgemu sedemsedežniku, ki je našo novinarko popolnoma navdušil. Ker kot pravi ona, velikost šteje. A seveda ne pozabi pogledati tudi pod pokrov motorja. Radovednost pri takšni krasoti je vsekakor dobrodošla.

Potem pa se zgodba posveti še vsebini famozne Vile Bled. Tam njena radovednost prične igrati na drugačne čute. Gurmanske specialitete so bile namreč preveč omamne, da bi lahko razumno izbrala le eno. Ali dve. Od pisane solate z zvezdastim janežem in cimetom marinirano hruško, do jesensko obarvanega krožnika s kostanjevo rižoto in poširano polenovko. Vse tja do obveznega sladkega zaključka.

Zgodba, v kateri se snideta dve doživetji. Dva dosežka. Oba ustvarjena za to, da se naučimo, kako se pravilno uživa v življenju, ki nam je dano. In brez skrbi - do teh užitkov vas vedno lahko vodi zvesti navigacijski sistem na čudoviti lebdeči konzoli Renaulta Espace. Kevin Spacey se strinja. Naša novinarka pa tudi.