Veste, kateri je najbolje prodajan električni avto v Evropi in Sloveniji?

23. 2. 2021, 10:01 | Promocijsko sporočilo

              Veste, kateri je najbolje prodajan električni avto v Evropi in Sloveniji? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo

Predstavljamo Renault Zoe, najbolje prodajan električni avto v Evropi in tudi pri nas.
 

Osvežen videz in tehnične izboljšave

S prenovo je Renault Zoe na ceste zapeljal kozmetično osvežen. Na sprednjem delu so sedaj serijsko nameščeni žarometi s svetilnimi diodami, nekoliko pa je spremenjena tudi maska hladilnika. Vsekakor so spremembe poskrbele za povsem svež in mladosten videz. Svoje delo so odlično opravili tudi notranji arhitekti. To se vidi v novem 6,5- ali 9,3-palčnem komunikacijskem zaslonu, občutljivem za dotik, novi zanimivo oblikovani ročici menjalnika ter tudi v opazno boljših materialih, ki so delno reciklirani.

Promocijsko gradivo

Kar 395 kilometrov z enim polnjenjem

Poleg estetske osvežitve so pomembne tudi novosti, ki jih Zoe skriva pod karoserijo. Na voljo sta dva različna elektromotorja z močjo 80 in 100 kilovatov. Oba s takoj razpoložljivim navorom zagotavljata dinamične vozne lastnosti in vznemirljivo vozniško izkušnjo. Električna energija je shranjena v zmogljivejši bateriji s 50 kilovatnimi urami, kar omogoča doseg do 395 kilomet­rov z enim polnjenjem (merilni postopek WLTP). Najbolj priljubljeni električni avtomobil v Evropi in Sloveniji pa ni samo prvak na prodajnih lestvicah, ampak je edinstven tudi zaradi različnih možnosti polnjenja baterije.

Polnjenje v mestu, ob avtocesti ali doma

V mestnih jedrih, na parkiriščih in v garaž­nih hišah nakupovalnih središč je običajno obilo možnosti za oskrbo z energijo. S priključitvijo na javno polnilnico z močjo 11 kilovatov Renault Zoe v dveh urah pridobi dovolj električne energije za doseg 125 kilometrov. Polnjenje tako lahko združimo z nakupovalnim pohajkovanjem po trgovinah ali pa z obiskom priljubljene restavracije, damski del pa se medtem lahko lepotiči v frizerskem ali kozmetičnem salonu. Tako polnilni čas hitro mine.

Še hitreje mine, če je Renault Zoe priključen na hitro polnilnico z močjo 22 kilovatov, saj enako količino elektrike pridobi v eni uri, kar je ravno prav za kavo, rogljiček in brskanje med spletnimi novicami na pametnem telefonu. S pametnim polnilnikom Caméléon se moč polnjenja prilagodi glede na razpoložljivo zmogljivost vseh javnih polnilnih postaj in nastavi na optimalen čas.

Promocijsko gradivo

Mimogrede, na velikem zaslonu se prikazujejo vse razpoložljive polnilnice v bližini z njihovo močjo vred.

Zaradi velike moči novega polnilnika z enosmernim tokom (DC) je napajanje z elektriko lahko del običajnega ritma potovanja. Na daljših počitniških in službenih poteh si običajno privoščimo krajše odmore za počitek, pijačo ali prigrizek. Na polnilnicah ob avtocestah z močjo 50 kilovatov Renault Zoe lahko pridobiva električno energijo s hitrim polnjenjem. V vsega pol ure je pridobi dovolj za 150 kilometrov poti. Dovolj, da brezskrbno dosežemo naslednji cilj.

Zoeju lahko zagotovimo energijo tudi na domači stenski polnilnici z močjo 7,4 kilovata. Ker polnjenje v tem primeru traja od sedem in pol do devet ur, je to primerno za čas, ko avtomobil ni v uporabi, predvsem pa, ko je čas za spanje in velja nižja obračunska tarifa za elektriko. Polnjenje še ni nikoli bilo tako vsestransko in enostavno – in tudi to je ključna točka Zoejevega uspeha.

Promocijsko gradivo

Po napovedih tržnih strokovnjakov bo prodaja električnih avtomobilov v evropskih državah in na slovenskem trgu tudi v letu 2021 občutno naraščala. To seveda ni nobeno presenečenje, saj je ponudba električnih avtomobilov vsako leto večja. Že nekaj let je najuspešnejši Renault Zoe, ki je po prenovi dobil nov zagon.

Več o prenovljenem Renaultu Zoe najdete na www.renault.si.

Promocijsko gradivo

Foto: Renault promocijsko gradivo