(FOTO) Vila Balbiano: Pokukajte za zidove filmske "hiše Gucci"

Razkošna rezidenca ob jezeru Como

26. 12. 2021, 16:49 | Moda in dizajn | Piše: A. K.

              (FOTO) Vila Balbiano: Pokukajte za zidove filmske "hiše Gucci" (foto: Profimedia) Profimedia

Ste tudi vi ob ogledu Hiše Gucci vzdihovali od navdušenja ob prizorih, v katerih je družinski patriarh Aldo Gucci goste sprejemal v palači iz 16. stoletja in pripadajočih razkošnih vrtovih ob jezeru Como?

Vlogo Guccijeve razkošne rezidence v aktualnem filmu Ridleyja Scotta je odigrala Villa Balbiano, palača z izjemno, skoraj 500-letno zgodovino, pa tudi z zasebnim dostopom do jezera in dvema bazenoma.

V začetku decembra so jo prek platforme AirBnb izjemoma ponudili za najem za eno noč za dve osebi, kar se bo zgodilo 30. marca 2022. V okviru "akcijske ponudbe" bosta srečneža dostopala do veličastnega glavnega apartmaja in njegove razkošne opreme, vključno z zunanjim bazenom, zasebnim pomolom in čolnarno. 

"Od čudovitega razgleda na jezero Como in razkošne okolice do bogatih kopalnic iz marmorja - gostje bodo izkusili neprimerljivo raven sloga in elegantnega razkošja. Noč v vili Balbiano si boste zaradi njene slavne preteklosti in osupljive lepote zagotovo zapomnili," so zapisali v oglasu za ponudbo, ki je bila seveda v hipu razprodana.

Profimedia

Med slavnimi prebivalci vile na zahodni obali jezera Como je bil dolgo pred Guccijevimi kardinal Durini, ki si je v 18. stoletju oblikoval izjemno zbirko umetnin, postopoma pa dokupil dodatno zemljo, na kateri je nato zgradil še več poslopij, med njimi tudi cerkev.

V tistem času so se v vili Balbiano in na njenem vrtu, polnem očarljivih skulptur in fontan, na banketih, plesih in koncertih ter literarnih večerih zbirali italijanski intelektualci. 

Vila je tudi zaradi omenjenega vrta, ki nosi prestižno odlikovanje Britanskega združenja oblikovalcev vrtov, priljubljena lokacija porok in drugih bleščečih družabnih dogodkov.

Profimedia

Še danes je polna starinskih kosov pohištva z različnih dražb, krasijo jo baročne freske, ki so izjemno ohranjene ali restavrirane, s svojim čarobnim dotikom pa je spalnice posodobil francoski oblikovalec interierjev Jacques Garcia.

S prvega nadstropja se odpira izjemen pogled na jezero Como, ki je že od nekdaj magnet za bogate in slavne - nedaleč stran ima svojo rezidenco, imenovano Villa Oleandra, tudi hollywoodski zvezdnik George Clooney.

Profimedia

Za tiste, pri katerih je, ko gre za finance, omejitev nebo, še ta podatek: cene se v običajnih razmerah gibajo od 175.000 evrov naprej za teden najema in bivanje do ducata ljudi.