Pokukajte v stanovanje za mlado družino v novi ljubljanski soseski blizu Tivolija (foto)

23. 1. 2020, 10:09 | Moda in dizajn | Piše: Maja Fister

              Pokukajte v stanovanje za mlado družino v novi ljubljanski soseski blizu Tivolija (foto) (foto: Miran Kambič) Miran Kambič

Tokrat smo se sprehodili po svetlem in sodobnem stanovanju blizu ljubljanskega Tivolija, ki je bilo oblikovano za mlado družino.

Ljudje v bivalnih prostorih preživimo velik del svojega življenja, zato je resnično pomembno, da je to prilagojeno našim potrebam. Gao arhitekti so se urejanja interierja stanovanja za mlado in aktivno družino lotili z življenjskim slogom naročnikov v mislih.

Stanovanje Belle Vie so tako oblikovali z ozirom na dinamičen življenjski slog in prefinjen okus mlade družine, ki prisega na svetle in odprte prostore. Stanovanje se deli na bivalni del, ki je povezan z vhodom, ter na zasebni del s spalnimi prostori – glavno spalnico in dvema otroškima ter kopalnico. 

Miran Kambič

Odprt bivalni del, ki kuhinje ne odreže od dogajanja 

Današnji življenjski slogi pogosto ukradejo čas za druženje s prijatelji in družino, glavno vodilo pri oblikovanju tega interiera pa je bila zato čim večja povezanost in pretočnost bivalnega dela stanovanja, ki se odpira tudi na balkon.

Tako na primer tisti, ki kuha, ni odrezan od dogajanja v dnevni sobi, jedilna miza pa oba prostora poveže v celoto. Vizualno povezanost dnevne sobe in kuhinje so arhitekti dosegli tudi z enotno keramično stensko oblogo, ki se vije vzdolž celotne stene, ki razmejuje vhodni in bivalni del.

Miran Kambič

Izbrana keramika s svojo naravno teksturo in brezčasnostjo poudari monumentalnost nosilne stene ter prevzame vlogo glavnega elementa interiera, barve in teksture stenske keramike pa so narekovale izbiro barvne palete druge opreme, so nam zaupali pri biroju. 

Duh prestiža z medeninastim dekorjem

Moč detajlov se kaže tudi pri izbiri materialov, ki dokazujejo, kako majhna sprememba lahko doda velik učinek. Presežno vrednost dodajajo medeninasti dekorativni elementi, kot sta na primer ogledalo v predsobi ter poličnik in ogledalo v kopalnici.

Miran Kambič

Eleganten interier je lahko tudi topel 

Priljubljenost minimalizma v opremljanju doma je v zadnjih letih prinesla tudi kup nepoznavalskih napak, ki prostore namesto izčiščene in domače, naredijo prehladne in brez osebnosti. In tega res ne želite v svojem domu, ki mora biti topel.

S strateškim kombiniranjem sivih tonov in toplega rustikalnega parketa z medeninastimi poudarki so arhitekti uspeli ustvariti topel, a hkrati eleganten interier, prilagojen željam naročnikov.

Miran Kambič


Po glavnih prostorih stanovanja se lahko sprehodite kar po zgornji fotogaleriji.

Mednarodno nagrajeni arhitekturni biro GAO arhitekti je leta 1999 s sedežem v Ljubljani ustanovila Petra Zakrajšek, ki vse do danes ostaja njegova direktorica in vodilna arhitektka.

Stanovanje Belle Vie
Avtorji: Petra Zakrajšek, Karmen Slapar, Tajda Češarek/GAO arhitekti
Površine: 114 m2
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Leto izvedbe: 2019
Kvadratura: 114 m2
Investitor: zasebni

PREBERITE ŠE: To je Dama, imenitno stanovanje v Šiški za žensko s stilom (foto) ALI Mateja Hojnik: "Opremljanje stanovanja mi osmišlja življenje"

Maja Fister
Novinarka