Smrekica za pojest? Z božansko lešnikovo kremo!

17. 11. 2020, 09:19 | Naj potica 2021
Smrekica za pojest? Z božansko lešnikovo kremo! (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA

V duhu praznikov pripravite smrekico z nadevom iz lešnikove kreme. Tako prazničnemu razpoloženju niakor ne boste mogli ubežati ... pa saj tudi nočete.

Smrekica z lešnikovo kremo

Sestavine:

• 1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

• 1 vrečka kislega testa Fala

• 700 g moke

• 300 g mleka

• 110 g masla

• 80 g sladkorja

• 2 jajci

• 2 žlički soli

Nadev:

• lešnikov namaz

• jajce za premaz

• termo stabilni sladkor za posip

Količina zadošča za dve smrekici.

V posodo odmerimo sol, moko in primešamo kislo testo Fala. V toplem mleku raztopimo kvas Fala, ga prilijemo k moki, dodamo vse preostale sestavine brez masla in zamešamo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko so sestavine dobro povezane in testo odstopa od posode, testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo in razrežemo na kvadrate. Na vsak kos položimo žličko lešnikovega nadeva in zvijemo v kroglico – kot bi oblikovali buhteljne. Te zložimo na papir za peko v obliko smrekice in pustimo vzhajati.

Vzhajano smrekico premažemo s stepenim jajcem, posujemo s termo stabilnim sladkorjem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo dobre pol ure na 180 °C.
Vsem dobro poznani kvas Slončka Fala letos praznuje letos častitljivih 100 let!  Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, pa sta se v zadnjih letih pridružila tudi kislo testo Fala in suhi kvas Fala. Družina izdelkov Fala se ponaša z vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo že generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.
Sodelujte tudi vi v natečaju Naj potica – svoj recept oddajte TU in si prislužite lepo nagrado. Prijave zbiramo do 30. 11.!

Pokrovitelji: