9. 2. 2019, 08:30 | Vir: STA

10 mrtvih v požaru, ki je zajel center za mlade nogometaše brazilskega kluba Flamengo

profimedia

 Mladinski center brazilskega nogometnega velikana Flamengo je danes zajel požar, v katerem je umrlo vsaj deset ljudi, poročajo brazilski mediji.

Po poročanju TV Globa naj bi stavba, v kateri so bivali mladi nogometaši med 14. in 17. letom starosti, zagorela zgodaj zjutraj po brazilskem času. Gasilci so na prizorišče požara prišli prepozno, saj je od stavbe ostalo le pogorišče. Gorela je dve uri.

Potrdili so, da je umrlo vsaj deset ljudi, trije so utrpeli poškodbe, ni pa še znano, ali so med žrtvami tudi otroci. Po poročanju televizijskega kanala Sportv je umrlo šest igralcev in štirje člani osebja.

Stavbe, namenjene za treninge, so razširili in odprli šele pred dvema mesecema.

Članska ekipa Flamenga, najbolj priljubljenega kluba v Braziliji, bi morala v modernem športnem kompleksu trenirati zjutraj. Na igriščih centra Ninho do Urubu trenirajo tudi druge ekipe Flamenga.

Trening center se nahaja na zahodnem delu Ria, ki ga je v sredo prizadela močna nevihta, v kateri je umrlo šest ljudi.

Tuje agencije poročajo, da je do požara najverjetneje prišlo zaradi močnega dežja, ki je pretrgal električne vode.  V centru, ki so ga obnovili in odprli pred dvema mesecema, je ostala le še ena stara stvaba, in prav v njeji je zagorelo. Med žrtvami naj bi bili tudi mladi nogometaši, guverner države Rio de Janeiro pa je razglasil tridnevno žalovanje. Brazilci so tesno povezani s klubom Flamengo, saj načrtno delajo z mladimi, vrata mladinskega centra pa niso odprta le nadarjenim nogometašem iz Ria, temveč mladim z vseh koncev Brazilije. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord