10. 12. 2019, 06:00

15. Dobrodelni tek in pohod Božičkov

Tek božičkov Press

Letos se bodo božičkovi tekači in pohodniki zbrali v petek, 13. decembra, v ljubljanskem Tivoliju ob 18. uri. Pred nami je namreč 15. Dobrodelni tek in pohod Božičkov, najstarejši in najbolj obiskan tek božičkov v Sloveniji.

Že tradicionalno se bodo tekači z naglavnimi lučkami in božičkovimi kapicami podali na 6- ali 12-kilometrsko progo, pohodniki pa na 2-kilometrsko pot, ki je primerna tudi za najmlajše.

Prispevek  (za posameznike znaša 7 €, za skupine ali družine pa 5 € na osebo) bo v celoti namenjen Rdečim noskom, da bodo lahko še najprej uspešno in z vsem srcem opravljali svoje delo po slovenskih bolnišnicah.

Organizatorji, spletni portal Tekaški forum, so zelo veseli, da se jim bo spet pridružilo podjetje Lidl Slovenija kot generalni partner dogodka, ki bo donacijo, zbrano s strani tekačev in pohodnikov, še povečal. Dodatno bodo za društvo Rdečih noskov prispevali po 1 evro za vsakega prijavljenega udeleženca.

Pridružite se!

Za veselo vzdušje in miganje bodo pred štartom poskrbeli navihani klovni, po prihodu v cilj pa se boste okrečali s toplim čajem ter slastnimi Lidlovimi dobrodelnimi palačinkami. Izkupiček od prodaje palačink bo šel v roke Zavoda pod strehco.  Kot je za decembrski čas prav, pa bo zbrane seveda obiskal tudi Božiček.

Tek božičkov Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord