12. 11. 2020, 12:57 | Vir: STA

22-letnik dva strela sprožil tudi proti policistom

Tamino Petelinšek/STA
22-letnik dva strela sprožil tudi proti policistom (foto: Tamino Petelinšek/STA)

Dvaindvajsetletnik, osumljen, da je v ponedeljek zvečer na območju Janč umoril tri ožje sorodnike, naj bi dva strela sprožil tudi proti policistom, so danes dodatno sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Strela proti policistom naj bi sprožil, ko je policija prispela na kraj dogodka.

Kot so v torek sporočili policisti, je 22-letnik v ponedeljek zvečer s hladnim orožjem, najverjetneje nožem, in strelnim orožjem umoril starša in sestro, stare 26, 56 in 60 let. Nato je sodil še sebi.

Policija je obvestilo o dogodku prejela okoli 21. ure, ko je na regijski center za obveščanje poklicala 26-letnica in naznanila bratovo nasilno vedenje. Čez nekaj minut je na številko 113 poklical tudi 22-letnik in povedal, da je umoril družino in da je oborožen.

Na kraj dogajanja so bili napoteni policisti, aktivirani so bili tudi policisti specialne enote policije. Ob prihodu na kraj jim je poleg megle in noči interveniranje dodatno otežil težko dostopen teren do objekta. Ob postavitvi blokade in približevanju do objekta so policisti slišali dva strela, ki sta bila sprožena v smeri, iz katere so prihajali. Okoliščine tega streljanja na policiji še preverjajo, so sporočili danes.

Po strelih so pripadniki specialne enote vstopili v objekt, v katerem so našli trupla umorjenih in truplo 22-letnika.

Policija je razkrila še, da 22-letnik v preteklosti še ni bil obravnavan za kazniva dejanja. Strelno orožje, ki ga je uporabil, je bilo legalno in last umrlega 60-letnika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.