23. 4. 2008, 13:17 | Vir: Playboy

23 mušketirjev

arhiv Playboy

Najbolj potentni, glasni, odmevni, drzni, samozavestni in samovšečni moški na Slovenskem!

Spustite se po naši lestvici do najnižjega klina in odkrijte, čez katerih 22 imen vodi pot do gospoda, ki ga z združenimi močmi razglašamo za naj moškega leta 2002!

23. Igor Jerman

Čeprav se vam o njem do danes še sanjalo ni, je vendarle res. Tudi Slovenci imamo svetovnega prvaka! Motociklistični šampion iz Depale vasi pri Domžalah je letošnji naslov osvojil za kitajsko ekipo Zong Shen Suzuki.

22. Primož Peterka

Vrnitev moravškega orla je za slovensko smučarsko nacijo kot obliž na svežo rano. Pomanjkanje šampionov je za pristaše nacionalnega športa seveda katastrofa, ki jo rešuje prenovljeni, prerojeni in na sploh na novo odkriti očka. Upamo, da je Primož med svojo evolucijo obiskal tudi kakšen tečaj varne vožnje!

21. Boštjan Lajovic

Ker se je končno tudi na naši strani Alp začelo dogajati, da so izmenjave znanih voditeljskih obrazov med posameznimi TV-hišami obravnavane skoraj tako spektakularno kot prestopi nogometnih zvezdnikov.

20. Peter Čeferin

Mar je brez njegove pojave letos sploh minil kakšen TV-dnevnik?! Razvpiti pravnik je v letošnjem letu najbrž posekal televizijsko minutažo Maria Galuniča. Gre pri vsem skupaj res samo za posel ali bolj za zvezdništvo?

19. Stanko Čurin

Ni ga čez dobro kapljico. In posamezni vinogradniki tudi v svetovnem merilu dokazujejo, da iz domačih sodov priteče tudi šampionsko vino!

18. Metod Dragonja

Človek s pravim priimkom. Lekove delnice je namreč resnično dražil do samega roba. Više ni šlo! Prenekaterim Slovencem so na Lekov račun v domačo blagajno tako nepričakovano prižvenketali še dodatni novci. Je še kaj lepšega?

17. Tomaž Pandur

Čeprav večina kulturnikov vsako leto bolj tarna, da je kultura na psu, je Pandurju vnovič uspelo doseči »nemogoče«. Premiera njegove predstave je bila prvovrstni medijski dogodek, pa čeprav bi za njeno razumevanje marskido dejansko potreboval »slovar«.

16. Radko Polič – Rac

Legendarni gledališki in filmski igralec ne kaže znakov poslovne utrujenosti. Ustvarja in dela z večjim zanosom kot kdajkoli prej. Je eden redkih slovenskih igralcev, ki tudi zunaj naših meja ostajajo enako zaželeni in priljubljeni. V času slovenskih uvozov vrste Šerbedžija in Živojinovič je redek slovenski izvozni artikel.

15. Jonas

Čeprav se je že pred časom odločil, da z mediji ne komuncira več, je gospod Ž še vedno eden najbolj zaželenih TV-voditeljev. Morda celo edini pravi domači zvezdnik. V letu 2002 je največ prahu dvignil z izjavo, da se umika s televizije, potem so internet obkrožile njegove »stoned« fotografije in nato je vzklila medijska raca, da nepoboljšljivi plejboj postaja očka. Ah … Jonas, radi te imamo!

14. Murat & Jose

Letošnje odkritje glasbenih lestvic je reperski tim Murat in Jose, ki sta bila pred tem bolj znana kot didžeja z radia Gama MM. »Spredizadi« in pa »Od ljudi za ljudi« sta glasbena hita, ki sta ju lansirala na vrhove večine lestvic, odličen videospot pa ju je pribil na vrh. Definitivno letošnje naj odkritje v svetu glasbe!

13. Mitja Kosmina

Vrhunski projekt in medijsko odmeven spektakel je bila splavitev kontroverzne jadrnice

Maxi Jena. Z vrtoglavimi zneski in supersonično jadralno tehnologijo sta jadrnica in njen krmar vstala od mrtvih. »Vse kaj drugega kot zmaga na Barkolani bo za nas poraz ...« so bili enotni člani jadralne ekipe. In na koncu, na žalost, ostali praznih rok …

12. Vlado Kreslin

Večni Vladek je doočakal izzid svojih »greatest hits«. Dvojna zgoščenka z naslovom Kreslinčice je takorekoč skupek slovenskih ponarodelih pesmi, pa naj si bodo ob njem Siddharta, Mali bogovi, Beltinška banda ali kdo drug. Kreslin je vedno »in«, bi lahko bil njegov slogan, saj je Vlado pred kratkim večkrat uspešno napolnil Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, kar je bojda čisti rekord.

11. Josip Lončarič

Proces proti Josipu Lončariču je letos nedvomno največji dogodek izza sodnih vrat. Dogajanje v dvorani je obtoženega tako izčrpalo, da so sojenje zaradi zdravstvenih razlogov večkrat prekinili. Kljub temu je Lončarič še lahko zbral zadnje moči za odprtje svojega gostinskega lokala v Ljubljani.

10. Branko Đurič – Đuro

Da ne bo zamere: evo, stari, še enkrat. Za prihodnje leto!

9. Branko Đurič – Đuro

Lani je Đuro, človek z izrazitim smislom za humor, naši novinarki (povsem resno) potožil, da se čuti prikrajšanega, ker ga nismo uvrstili na našo lestvico naj moških. »Kako lahko zmaga Matjaž Javšnik, mene pa ni niti med dvajseterico?« se je bojda hudoval. Evo, Branko, popravljamo napako.

8. Janez Drnovšek

Zakaj le? Ker je novi predsednik republike Slovenije! In – kakor smo zapisali lani – ker brez predsednika ni prave lestvice. Sicer pa, priznajte odkrito, hočeš nočeš smo vsi že od začetka vedeli, kakšen bo rezultat letošnjih volitev. Ste vi mar volili Drevenška ali Cekuto? Saj ne mislite resno, kajne?

7. Martin Strel

Še kako je zaznamoval letošnje leto! S svojim podvigom na Misisipiju je »dolenjski som« odplaval rekord brez primere. Čeprav mu nekateri očitajo, da se ukvarja z športom, ki si ga je izmislil sam, mu priznavamo, da preplavati takšno reko ni ravno mačji kašelj. Naslednja avantura? Preplavati Atlantik?

6. Srečko Katanec

Srečko Nazionale je na svetovno prvenstvo odpeljal fante, ki si nekdaj niso upali niti sanjati, da bodo kdaj v življenju lahko igrali pred občinstvom, večjim od tistega, ki so ga predstavljale njihove mame med obešanjem perila na balkonih stanovanjske soseske. Z zdrahami na SP jih je nekaj med njimi dokazalo, da so miselno še vedno na tem nivoju.

5. Zlatko Zahovič

Glej obrazložitev pod št. 6.

4. Joško Joras

Z bojem za ohranitev slovenske zemlje je Joško Joras polnil naslovke hrvaških revij in dnevnega časopisja med vašim poletnim dopustom. Na koncu je možakar končal za rešetkami. No, kljub temu da nismo pozabili na piranske ribiče, je Joras v letu 2002 edini »padli« borec za slovensko ozemlje!

3. Sestre

Očitajo jim, da jim je Miša Molk s telefonskim glasovanjem na letošnji Emi pomagala do vzpona na slovenski glasbeni sceni. Kakorkoli že, Sestre so zaznamovale leto 02. Leto poprej jih ni bilo nikjer in so kot Štrumpantl sisters z bledim programom nastopale po tretjerazrednih klubih in kletnih feštah slovenske gejevske scene, letos pa so deklice pokazale, da imajo jajca; tudi tista, ki so v obliki pičlega izkupička točk priletela na oder na letošnji Evroviziji.

2. Milan Kučan

Slovo malega velikega Prekmurca z najbolj otožnim pogledom med vsemi svetovnimi liderji je bilo skromno. V nasprotju z ameriškim predsednikom se Milan ni poslovil z veliko fešto. A kljub vsemu: prvič v času samostojnosti smo Slovenci zamenjali predsednika. In če se bomo na novega predsednika laže navadili, bi znalo biti brez prve dame kar težko. Slovenske gospodinje so namreč enotnega mnenja, da je bila Štefka ena in edina. Nezamenljiva …

1. Tone Turnšek

Po mnenju pravih pivcev: heroj! Človek, ki je v tesno prijateljstvo združil večne nasprotnike, pivce laškega in uniona, ki se po novem ne prepirajo več, katero pivo je okusnejše in po katerem naslednji dan manj boli glava. V slogu »Eh … jebiga, zdaj je itak vse laško …« naročajo nove runde, Turnšek pa je eden redkih menedžerjev, ki jim je v času tujih prevzemov uspelo pod slovensko streho obdržati eno izmed avtohtonih blagovnih znamk. »Bog ga požegnej ... in halo … kelnerca, daj še enga hladnega na šank!«

TEKST: Dr. Gabrielle

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec