22. 12. 2017, 10:21 | Vir: STA

25-letno bivšo sodelavko polil z bencinom in zažgal! Zgolj zato, ker ga je zavrnila!

profimedia

Na jugu Indije je umrla 25-letnica, ki jo je bivši sodelavec sredi polne glavne ulice polil z bencinom in jo zažgal. Policija je sporočila, da je bil moški obseden z njo in jo je zalezoval.

Žrtev, receptorka v podjetju blizu Hyderabada, je bila v četrtek zvečer na poti domov, ko ji je bivši 24-letni sodelavec sledil na motorju ter se z njo zapletel v prepir, je povedal policist B Sumathi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Po navedbah policije je moški napad načrtoval. Potem ko mu je rekla, naj jo pusti pri miru, jo je na očeh javnosti sredi ulice v mestu Secunderabad polil z bencinom in zažgal. Ljudje so žensko, ki je kričala od bolečin, skušali rešiti in so pogasili ogenj, vendar je zaradi hudih opeklin nato danes umrla v bolnišnici. Opečenih je imela 60 odstotkov telesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osumljenca so prijeli in ga bodo obtožili umora. Po podatkih policije je delal v istem podjetju kot njegova žrtev, a je pred letom dni izgubil delo. Od takrat ji je sledil in jo zalezoval ter nadlegoval. Poznala sta se dve leti. Mislil je, da je zaljubljena vanj, ko je ugotovil, da temu ni tako in je zavrnila njegove poskuse približevanja, pa žalitve ni mogel pozabiti, je povedal drugi policist Srinivasa Rao.

To je še en žalostni primer nasilja nad ženskami, ki je v Indiji bolj v središču pozornosti javnosti od skupinskega smrtonosnega posilstva študentke na avtobusu v New Delhiju leta 2012, ki je sprožil množične proteste in privedel do spremembe zakonodaje glede spolnega in drugega nasilja nad ženskami.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.