25. 6. 2021, 17:05 | Vir: STA

40 krav pobegnilo iz klavnice in se dva dni potepalo po Los Angelesu

profimedia

Iz klavnice v Los Angelesu je v torek pobegnilo 40 krav, policija pa je potrebovala kar dva dni, da jih je našla in vrnila. V četrtek so ujeli še zadnjo, ki pa ji za razliko od ostalih ne bo treba nazaj v klavnico, ampak bo deležna "pomilostitve". Zanjo se je zavzela tudi slavna kantavtorica Diane Warren in bo zdaj odšla v zavetišče za živali.

Krave so s potepanjem po ulicah stanovanjskega predela Pico Rivera in žvečenjem trave na zelenicah povzročile pravo senzacijo. Šerifovi namestniki so jih s pomočjo policistov na konjih lovili več ur.

Policisti so eno izmed pobeglih krav celo ustrelili, ko se je zapodila proti družini z otroki. Ostalih 38 pa so ujeli in vrnili nazaj v klavnico.

Ena pa se je "roki pravice" izogibala vse do četrtka. Našli so jo, ko se je mirno pasla na polju nekaj kilometrov od klavnice.

Občinski uradnik Pico Rivera je dejal, da bodo kravo zaradi posredovanja kalifornijske kantavtorke Diane Warren poslali v zavetišče za živali. Prebivalci predela Pico Rivera sicer poskušajo z lastniki klavnice doseči dogovor, da v zavetišče pošljejo še ostale pobegle krave.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.