19. 3. 2019, 12:30 | Vir: STA

40-letnik bežal pred mariborskimi policisti, ustavila ga je šele živa meja!

Tamino Petelinšek/STA
40-letnik bežal pred mariborskimi policisti, ustavila ga je šele živa meja! (foto: Tamino Petelinšek/STA)

Mariborski policisti so v ponedeljek med nadzorom prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov ni upošteval in je nadaljeval vožnjo. Med begom je storil več prekrškov in se nazadnje zaletel v živo mejo. Policisti so kasneje ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo in da nima vozniškega dovoljenja.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, je v ponedeljek nekaj pred osmo zvečer 40-letni moški na Dupleški cesti v Mariboru z osebnim avtomobilom vozil z neprilagojeno hitrostjo. Policisti so ga pravilno ustavljali, vendar znakov ni upošteval in se odpeljal v smeri Dogoš.

V krožišču pred Dogošami je voznik zavil desno proti Miklavžu in ob kanalu vozil do Miklavža, kjer je zavil desno proti Mariboru. V naselju Miklavž je iz Ptujske ceste zavil na levo, kjer pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v živo mejo, v kateri je bila kovinska ograja. Tam se je nato ustavil. Lastnici ograje je povzročil za vsaj 500 evrov materialne škode, so pojasnili na PU Maribor.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik sicer trezen, vendar je vozil neregistrirano vozilo, vozniškega dovoljenja pa nima. Med begom je storil še več drugih cestno prometnih prekrškov.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo. Izdali so mu tudi plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pred policisti je v ponedeljek bežal tudi voznik, ki so ga skušali ustaviti na Straški cesti v Novem mestu. Tudi ta voznik ni upošteval policistov, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal s ceste proti gozdu, kjer je trčil v drevo.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so policisti ugotovili, da 31-letni voznik s Hrvaške nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, ki so ga policisti zasegli.

Zaradi številnih kršitev bodo zoper moškega na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi kršitve javnega reda in miru pa so izdali plačilni nalog tudi 20-letnemu sopotniku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.