10. 11. 2010, 08:05 | Vir: Playboy

Najbolj seksi plaže

Santa Maria, Ilha do Sal, Zelenortski otoki

*

 

Kateri so kriteriji za izbiro najbolj seksi plaž? Število žensk? Številka modrčkov? Velikost spodnjega dela kopalk? Dodatna ponudba v obliki trendovskih barov, koktajlov in glasbe? Barva peska? Čistost morja? Odločitev je bila težka, toda upoštevajoč vsa naravna čudesa vam vendarle predstavljamo izbranih sedem!

 

Santa Maria, Ilha do Sal, Zelenortski otoki

Poznavalci in iskalci najbolj trendovskih kotičkov na zemeljski obli so vedno korak pred hordami turistov. Trenutno prisegajo na plaže otoka Ilha do Sal, enega od desetih, ki sestavljajo državico Zelenortski otoki v Atlantiku. Le šest ur dolg polet loči deželo Cesarie Evore od evropskih velemest. Zahodna obala otoka je znana po vetrovih, ki so nalašč za kajterje, srfarje in deskarje. Najboljši med njimi pilijo svoje vragolije med oktobrom in junijem na znamenitem delu Ponta Preta.

Postavni francoski in italijanski navdušenci nad vodnimi športi, ki so prvi odkrili čare mesteca Santa Maria in njegove okolice, posedajo v preprostih barih in z domačini razglabljajo o vetrovih in ulovih, medtem ko se brhke domačinke še vedno brez bojazni, ne vedoč za sočne zgodbe o razuzdanih, pijanih turistih, spogledujejo z zagorelimi športnimi navdušenci. Če želite zares kul zabavo s prvinskim seksualnim nabojem, se podajte na Ilha do Sal, še preden izbruhne splošna evforija in otok odkrijejo Ryan Air in preostala druščina.

Ipanema, Rio de Janeiro, Brazilija

Za prave Carioce, prebivalce Rio de Janeira, je plaža zajtrkovalnica, dnevna soba in telovadnica. Od zgodnjih jutranjih ur, ko po njih tekajo najbolj zagrizeni častilci kulta telesa, pa do poznih nočnih ur so plaže južnega dela mesta nabito polne domačinov in, seveda, turistov. Zloglasna Copacabana je svoje najlepše dneve pustila nekje v preteklosti. Danes se brazilska smetana zbira na Ipanemi. Lepotice v kopalkah, ki ne puščajo kaj dosti prostora za domišljijo, pogled na nenavadno oblikovane vrhove v zaledju in zvoki bossa nove iz barov Ipanemo redno uvrščajo med najbolj vroče plaže sveta.

Tudi na Ipanemi je lokacija izrednega pomena. Deli plaže so poimenovani po ‘postih’, opazovalnicah obalne straže. Če se želite po pesku valjati v družbi zagorelih in športno oblikovanih teles, se nastavite soncu v bližini posta 9 in 10. A nikar naj vas ne odnese predaleč (če vam seveda ni do tega), saj se lahko zlahka znajdete obdani z gejevsko populacijo, ki se zbira v bližini posta 9. In še nasvet za dokončno zmago nad ženskimi srci: pred sončnim zahodom jo odpeljite na Arpoador, skalni polotok, ki deli Ipanemo in Copacabano, in ji pokažite svojo romantično plat z opazovanjem enega najlepših sončnih zahodov.

Paradise Beach, Mikonos, Grčija

Moto zabavljaške meke Grčije je: le enkrat si mlad. Če nisi, ne nehaj piti – in kmalu se boš počutil dovolj mladega! Bejbike, ki plešejo na barskih mizah, depilirane prsi mladeničev, naturisti in ekshibicionisti ... se zlivajo na najbolj razvpito plažo porednega Mikonosa. Življenje na Paradise Beach je preprosto: zgodnje pijače, pozne večerje, pleši vso noč, prespi jutro, pridi na rajsko plažo popoldne, odspi še kakšno kitico. Oprhaj se. Ponovi vajo. Če bi starše res zanimala spolna vzgoja svojih otrok, bi jih lahko na strokovno ekskurzijo odpeljali na Mikonos, kjer je starodavni proces parjenja navzoč prav povsod.

Bonj, otok Hvar, Hrvaška

Hrvati s svojo učinkovito oglaševalsko kampanjo uspevajo po vsem svetu, saj velja dalmatinska obala za eno najbolj vročih novih turističnih točk, med opevanimi kraji pa izstopa Hvar, ki se lahko pohvali, da so ga najuglednejši mednarodni mediji uvrstili med 30 najlepših otokov na svetu! K dodatni slavi pomagajo mestecu Hvar številna znana imena – le spomnite se na nekajdnevno rajanje Paris Hilton.

Podjetje Sunčani Hvar je ob prenovljenem hotelu Amfora oživilo tudi zasebno plažo Bonj, ki postaja shajališče hrvaških zvezdnic, ruskih milijonarjev, lepotic, ki jih spremljajo, in starlet Parisinega kova. Seksi pa niso le obiskovalci, ampak tudi sama plaža, ki je pravzaprav dolga bela kolonada, skrita v borovem gozdičku, a vendarle le streljaj od glavnega hvarskega trga. Zaščitni znak plaže so kamnite kabinice, v katerih se lahko (seveda ob pogoju, da vas na plažo spustijo) predajate masaži. In ker je okolje tako zelo privlačno, so poskrbeli, da vam s plaže sploh ni treba oditi, saj se lahko okrepčate v baru in restavraciji, ki sta odprta ves dan.

South Beach, Miami, Florida, ZDA

V deželi neomejenih priložnosti in epidemije potrošništva boste le stežka našli skakljajoče Pamele in druge popolneže iz hollywoodskih nanizank. Že mnogi iskalci lepote in seksualne privlačnosti so se iz ameriških plaž vrnili razočarani. No, na srečo premorejo Američani tudi Miami. Tropski ritmi in vročina, ki tu vlada vse leto, od prebivalcev zahtevajo popolno zunanjo podobo skozi vse leto, saj ga ni letnega časa, ko bi pivski trebuh lahko skrili pod debelo plast puloverjev.

Najbolj znana miamijska plaža, South Beach, je blestela v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so se v artdecojevskih hotelih in rezidencah zbirali mafijci in petičneži, po dolgoletnem zatišju pa se je South Beach spet povzpela med zvezde v osemdesetih, ko je po tamkajšnjih ulicah delal red Don Johnson v nanizanki Miami Vice. Danes je na plaži in ob njej videti predvsem ogromno latino lepotic, med znamenitimi spomladanskimi počitnicami pa predvsem ogromno prijetno okajenih študentk iz vse Amerike. Bienvenidos torej na neskončnih zabavah z muchos mojitos in čutno latino glasbo!

Playa d’en Bossa, Ibiza, Španija

Ibiza že več let velja za klubsko poletno prestolnico in tamkajšnja najbolj znana plaža Playa d’en Bossa njeno slavo le še utrjuje. Iz mesta Ibiza se lahko do plaže pripodite s taksijem v borih desetih minutah. Zabava nikoli ne jenja; lepa dekleta si v večernih urah čez razgreta telesa potegnejo le mrežaste majčke in žur se nadaljuje.

Veliko zaslug za pestro dogajanje na plaži imata predvsem kluba Space in koktajl bar Bora Bora. Oba sta si poleg zabave blizu tudi po razdalji, saj sta oddaljena le kakšnih sto metrov. Razlikujeta se le po stopnji kontrole na vstopu. Bora Bora za vstop ne zaračuna vstopnine, medtem ko sicer dražji Space za denar, ki ga pustite na vhodu, zagotavlja vrhunsko postrežbo.

Byron Bay, New South Wales, Avstralija

Sydneyjski Bondi in melbournska St. Kilda sta plaži, ki privabljata tamkajšnje lepotice predvsem zaradi neposredne bližine velemest. Ko pa se zagorele Avstralke odpravijo resno zabavat, si privoščijo odklop na najvzhodnejši točki Avstralije, le nekaj kilometrov južno do Gold Coast Cityja. Plažam še vedno vladajo deskarji, kar je seveda dodaten magnet, da se na belem pesku naoljene pražijo najlepše ‘Sheile’.

Prek 50 kilometrov plaž ponuja tudi veliko več kot le valove in pesek. Bari ob plažah postajajo shajališča zabave željnih, žuri trajajo od jutra do naslednjega jutra in naprej, treznejši pa svojo uteho po navadi najdejo v globinah druge vrste – tistih oceanskih namreč, s kisikovo bombo na rami. Byron Bay slovi tudi po sprostitvenih terapijah in masažah na plavajočih splavih.

Tekst: Jasmina Dvoršek

FOTO AFP/Guliver Image, Bor Dobrin, Alamy/IPAK Images, Corbis/IPAK Images, Rex Features

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.