A. B. | 18. 3. 2022, 06:30 | Promocijska objava

TA pozornost je tista, s katero se boste na najizvirnejši način poklonili svoji mami

Materinski dan.

Profimedia

Vsako leto ji kupujete šopek, ampak zares si želi nekaj povsem drugega. Poznamo način, kako nikoli ne bo pozabila, kaj ste ji pripravili.

Se tudi vam zdi, da vedno bolj živimo v svetu materialnih stvari? Izkoristite prihahajoči materinski dan, da čas namenite tistim trenutkom, ki se jih ne da kupiti. "Letos se mami posvetite na povsem drugačen način - presenetite jo s pozornostjo!" nam na srce polaga Metka iz Sanjskega šopka.

Ob materinskem dnevu je za vas pripravila 6 čudovitih skrivnosti, ki bodo prav vsako mamo pobožale po srcu.

1 Podarite ji šopek rož 

Najpogostejše darilo za materinski dan je kljub temu lahko polno pomena, saj z njim dokažete, kako dobro jo poznate. V šopek zaobjemite njene najljubše cvetlice, priljubljene barve in vonje, ki jo bodo zmeraj spomnili na vas. 

Metka nam je zaupala, da naj pri tem ne pozabimo tudi na mamino naravo: "Če je vaša mama bolj avanturistična in po naravi divja oseba, izberite bolj žive barve in velik pisan šopek, če je bolj umirjena, pa bodo zanjo bolj primerne umirjene in malenkost bolj nežne barve." 

2 Vzemite si čas samo zanjo, samo za vaju 

Mame si premalokrat vzamejo čas zase, saj na prvo mesto zmeraj postavljajo druge.  Zato letos materinski dan rezervirajte samo za vaju. Peljite jo na masažo, manikuro in pedikuro. Naj si odpočije in privošči pravo razvajanje. Na koncu umirjenega in sproščujočega dneva se nagradita še s slastno tortico v njeni najljubši slaščičarni. 

3 Ustvarita skupen hobi 

Že dlje časa govori, da si želi preiskusiti nekaj novega? Se udeležiti tečaja oblikovanja gline, se naučiti novega jezika ali se sprostiti na tečaju joge? Pojdita skupaj in s skupno aktivnostjo ustvarita trenutke, ki sta jih že tolikokrat preložili. 

4 Skočita na bližnji hrib in si privoščita filmski večer 

Sončen dan je le še eden izmed imenitnih razlogov, zakaj se skupaj z mamo podati v naravo. Kje je lepše kot visoko nad mestnimi jedri, kjer ga ni razgleda, ki v vas ne bi prebudil sreče? Tak razgled si vaša mama preprosto zasluži. Po tem pa se skupaj z mami zavijte v najtoplejšo odejo, spečite kokice in ji dovolite, da tokrat film izbere ona.

5 Obujajta spomine 

Včasih pozabljamo, da so fotografije tiste, ki o nas in naših skupnih trenutkih govorijo najlepše zgodbe. Poiščite album, ki ste si ga že tako dolgo želeli ogledati, in obe opomite na to, kako neprecenljivo je, ko imata druga drugo. 

6 Pobrskajte po spominu in uresničite njeno skrito željo 

Si je vaša mama vedno želela narediti nekaj pustolovskega in malo odbitega? V njej še vedno tli želja, da bi skočila s padalom ali šla na zipline? Uresničite njeno skrito željo, ker ... komu pa jo boste, če ne njej. 

Mama je sočutje. Mama je dobrota. Mama je poosebitev ljubezni. Pst, ne pozabite, materinski dan je 25. marca.