25. 3. 2022, 15:20

Prihranili vam bomo nekaj denarja - RAZKRIVAMO novi lokaciji, kje vas čaka radar!

Policija

Ste opazili? DARS nas na avtocesti s pozitivnimi napisi opozarja na prilagojeno hitrost, mi pa vam bomo pomagali, kako še bolj previdno voziti po Ljubljani. Na dveh lokacijah v kratkem nameščajo radarje. Vas zanima, kje vse morate biti pazljivi na cesti?

Že v prihodnjih dneh bo mestno redarstvo začelo meritve hitrosti na dvna eni lokaciji – na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Cesta dveh cesarjev se bo tako pridružila 15 lokacijam v mestu, na katerih redarji izmenično namešča radarje. Kmalu pa bo na hitre voznike prežalo še več radarjev, na novih lokacijah. Vas zanima, kje vse morate biti pazljivi na cesti?

Naslednjo lokacijo, v katero bodo v prihodnje lahko namestili stacionarni radar, so mestni redarji izbrali ob Tržaški cesti. Tu meritev še ne izvajajo, se pa meritve hitrosti obetajo v kratkem, poročajo na N1. 

Kje v Ljubljani so že radarji?

Oglej in zapomni si vse lokacije, na katerih so v Ljubljani že izmenično nameščeni samodejni merilniki hitrosti. To so: Celovška cesta 269, Cesta Dolomitskega odreda 94, Dolenjska cesta 43, Roška cesta 17, Slovenčeva ulica 15, Slovenska cesta 36, Zadobrovška cesta 55, Samova ulica 9, Opekarska cesta 11, Aljaževa ulica 45, Cesta v Mestni log 45, Kajuhova ulica (št. odseka 211141), Pot Rdečega križa (pri stanovanjskem bloku na naslovu Ježkova ulica 5), po novem pa tudi Cesta dveh cesarjev 32 in Cesta dveh cesarjev 104B.

Tudi ohišja, brez radarja, prispevajo k bolj umirjeni in varni vožnji

Izkušnje Ljubljane in drugih mest kažejo, da k umirjeni in varni vožnji ne prispevajo le aktivni radarji, ki dejansko merijo hitrost in vas lahko "obdarijo z dodatnim plačnilnim nalogom", ampak tudi zgolj ohišja za radarske sisteme, so zapisali na N1. Prav namestitev ohišij (brez aktivnega radarskega sistema), se velikokrat izkaže kot odličen preventivni ukrep za umirjanje hitrosti.

Če tega še niste vedeli, deli informacijo s prijatelji, da bo tudi njihova pot domov varna.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord