8. 12. 2021, 14:06 | Vir: STA

Adria Tehnika in Wizz Air podpisala novo štiriletno sodelovanje

Adria Tehnika

Adria Tehnika iz skupine Avia Prime, ki deluje na področju servisiranja in vzdrževanja letal, je kljub obstoječi še veljavni pogodbi podpisala novo dolgoročno pogodbo o sodelovanju z madžarskim letalskim prevoznikom Wizz Airom. Medsebojno sodelovanje bo tokrat aktivnejše, so sporočili iz Adrie Tehnike.

Dolgoročno sodelovanje temelji na štiriletni pogodbi z možnostjo podaljšanja za eno leto, so pojasnili.

Tako evropski nizkocenovni letalski prevoznik Wizz Air kot Adria Tehnika sta ves čas v koraku s časom in se poslužujeta najnovejše tehnologije. Wizz Air v zadnjih letih svojo floto letal posodoblja s popularnimi tipi Airbusovih letal neo, ki so v letalstvo vpeljala najnovejše tehnologije in izboljšanja aerodinamike, medtem ko podjetje Adria Tehnika zagotavlja njihovo ustrezno vzdrževanje in servisiranje, so navedli v Adrii Tehnika.

"Pri Wizz Airu se kot najhitreje rastoči nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi zanašamo le na najboljše ponudnike različnih storitev. Za naša letala je optimalna tehnična podpora ključnega pomena. Veseli nas, da bo tudi Adria Tehnika eden izmed naših zanesljivih partnerjev v prihodnje," je ob tem dejala vodja tehnične službe Wizz Air Julia Brix.

Wizz Air je zaradi obsega potrebe po vzdrževanju in servisiranju letal na letni ravni svoje tveganje razpršil in s tem namenom izbral več podjetij, ki bodo skrbela za ustrezno pripravljenost letal - med njimi tudi Adrio Tehniko, ki bo prvi pregled Wizz Airovega letala opravila jeseni 2022.

"Izjemno ponosni smo, da nam je s podjetjem Wizz Air uspelo odnos oplemeniti, in to z dolgoročnim sodelovanjem, kar je zagotovo dokaz zaupanja. Glede na dejstvo, da Wizz Airova flota sestoji iz airbusov, mi pa smo v tej družini letal izjemno izkušeni, saj poznamo tipe letal in potrebne modifikacije, je bila odločitev za sodelovanje logična posledica in prepričana sem, da bo zagotovo pripomogla k vzajemni rasti," pa je ob tem dejala namestnica glavnega izvršnega direktorja Adrie Tehnike Barbara Perko Brvar.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord