7. 11. 2023, 14:51 | Promocijska objava

Advent Zagreb še enkrat prinaša veselje in toplino v zimske dni!

Samir Cerić Kovačević

V osrčju Evrope, pod vznožjem gore ob reki Savi, vas pričakuje mesto, ki vsako zimo pripoveduje čarobno božično zgodbo. Tista, ki je prežeta s toliko topline, ljubezni in svetlobe, ki obdaja srca s posebno adventno rapsodijo in ki vsako leto znova ustvarja zimsko idilo na ulicah Zagreba.

Advent Zagreb je znan po vsej Evropi in širše – kar ni presenetljivo, saj je bil tri leta zapored proglašen za najboljši evropski božični sejem – in vsako leto ta manifestacija s svojo harmonijo vabi vse več obiskovalcev, ki želijo pravega božičnega razpoloženja. 

Samir Cerić Kovačević

Od 2. decembra do 7. januarja bo tudi letos po vsej prestolnici razpršena svetloba tisočerih in tisočerih lučk, ki širijo nežnost in romantiko, ki jo prinaša samo adventni čas. Ulice, trgi, sprehajališča, prehodi, parki - povsod se boste lahko družili s svojimi najdražjimi in si ogrevali roke s skodelico kuhanega vina ali vroče čokolade. Uživajte v vonjavah in okusih cimeta, nageljnovih žbici in lokalnih poslastic, ki se bodo razširile po središču mesta. Zapustite skrbi, se nasmehnite na rumene obraze in se prepustite ritmu praznične glasbe, ki bo ves čas ob vas!

Če vam je bolj všeč raziskovanje vsega, kar vam lahko kultura ponudi, vedite, da bodo tudi letos različne ustanove, od muzejev, gledališč, cerkva, pa tudi prehodov in predorov, postale umetniško-adventne točke s posebno ponudbo. Predstave, razstave, glasbene večere, instalacije, žive jaslice, vse to bo na voljo v sklopu Adventa! Seveda bodo tudi koncerti na prostem in v zaprtih prostorih- pesmi bodo tudi na tramvajih- pa tudi priložnost za ples in najtoplejše običaje, kot je prižig plinskih lučk.

Julien Duval

Predvsem zabaven program je zasnovan za najmlajše, ki so navdušeni nad tem veselim letom in bodo ponovno lahko uživali v drsanju, čarobnih svetlobnih instalacijah, čudovitih predstavah, inovativnih igračkah in spoznavanju čudežev živalskega sveta. Sliši se zanimivo, kajne?

Še bolj pa vam bo všeč adventni program za vse ljubitelje majhnih kosmatih živali! Poleg znanih destinacij, kot so Cat Caffe, kjer lahko obiskovalci uživajo v družbi ljubkih prijateljev, ali pa se zabavajo na sprehodih po okrašenih mestnih ulicah, so letos tudi posebne božične zgodbe za hišne ljubljenčke. Tako je Timeout Heritage Hotel postal lokacija programa, imenovanega Wooftop Party, ki, kot že ime pove, ponuja veliko zabave (in okusnih prigrizkov) za majhne lajače, pa tudi veliko koristnih nasvetov za njihove skrbnike.

Julien Duval

Obstajajo seveda tudi drugi hoteli v Zagrebu, ki odpirajo svoja vrata čudovitemu vzdušju in svoje prostore obdajajo v rdeče, zeleno in zlato. Poleg posebnih prazničnih aranžmajev bodo na jedilnikih tudi zanimive specialitete z okusom božiča.

In za vse tuje obiskovalce, ki se sprašujejo, kako obiskati vse te kraje in se premikati po Zagrebu, je odgovor v eni kartici: Zagreb Card! Poleg tega, da vam odpre vrata vseh ZET-ovih tramvajev in avtobusov, vam zagotavlja tudi vstop v številne zagrebške muzeje in živalski vrt, tako da ne boste zamudili nobenega čarobnega adventnega programa. 

Kako Advent Zagreb ustvarja to posebno vzdušje? Pšššt - skrivnost je v tem posebnem prazničnem duhu. Skupnost, ki se kaže v sodelovanju celotnega mesta, prebivalstva in institucij. Toplota, ki jo čutimo od nasmehov na obrazih. Veseli ritem koledarskih pesmi. Božična čarovnija je vtkana v vsako božično drevo, vsak hrestač, vsak pečen kostanj in vsako glasbeno noto. Na vas je, da to izkusite!

Julien Duval