16. 11. 2018, 09:11 | Vir: STA

Afera z aretacijo odvetnika Stormy Daniels: Je bilo vse nameščeno?

Profimedia
Afera z aretacijo odvetnika Stormy Daniels: Je bilo vse nameščeno? (foto: Profimedia)

Ameriški opravljivi mediji na čelu s TMZ so v sredo prvi objavili novico, da je odvetnik pornografske zvezde Michael Avenatti končal v zaporu zaradi nasilja v družini, kot kaže pa je zgodba malce bolj zapletena, saj Avenatti govori o nameščeni igri, odločno pa ga zagovarjata obe njegovi nekdanji soprogi.

Policija v Los Angelesu je potrdila, da je bil Avenatti aretiran zaradi nasilja nad žensko in bil kmalu izpuščen po plačilu 50.000 dolarjev varščine. Vodstvo demokratske stranke si je oddahnilo med prvimi, saj Avenatti zaradi slave, ki si jo je pridobil z napadi na predsednika Donalda Trumpa, resno napoveduje predsedniško kandidaturo.

"Rad bi se zahvalil policistom Los Angelesa za profesionalizem, saj so v luči povsem lažnih obtožb le opravljali svoje delo. Nikoli v svojem življenju nisem bil fizično nasilen. Obtožbe so izmišljene, da škodijo mojemu ugledu. Naj bom jasen. Nisem zagrešil nasilja v družini. Nikoli nisem udaril ženske," je med drugim zagotovil Avenatti.

"Najprej Mueller, sedaj jaz. Ko bom povsem opran krivde, se bom spravil nate, Jacob Wohl oziroma Surefire," je še sporočil Avenatti in zagotovil, da gre za nameščeno igro obtožb podobno tistim, ki jih je Wohl, skrivajoč se za organizacijo Surefire, hotel naprtiti posebnemu tožilcu za preiskavo ruskega vpletanja v volitve leta 2016 Robertu Muellerju.

Wohl je prepričeval ženske, da proti plačilu obtožijo Muellerja spolnega napada in zadevo sedaj preiskuje FBI. Avenatti torej namiguje, da je Wohl našel žensko, ki se je dala malce premikastiti v zameno za denar in je poklicala policijo ter prijavila, da je kriv Avenatti.

Wohl takšne obtožbe zanika in je Avenattija že prijavil policiji, da mu grozi, vendar pa je dejstvo, da je Surefire na Twitterju zmagoslavno objavil novico o Avenattijevi aretaciji z malce nepremišljeno samohvalo: "Surefire spet udarja."

Dejstva so za zdaj taka, da je bil Avenatti res aretiran zaradi prijave napada na žensko, obstajala naj bi tudi ženska z modricami na obrazu, ni pa jasno, kdo naj bi to bil.

TMZ je poročal, da gre za Avenattijevo soprogo Liso Storri, od katere se ločuje, vendar je ta nemudoma zatrdila, da ni bil nikoli v življenju agresiven ne do nje ne do kogarkoli drugega. Tudi prva žena Christine Carlin je zatrdila enako in dodala, da je Michael dober človek.

Avenatti je zaslovel kot odvetnik Stormy Daniels, ki je imela spolno razmerje s Trumpom, kar je ta skušal pomesti pod preprogo s pomočjo svojega nekdanjega odvetnika Michaela Cohena, ki je Danielsovi pred volitvami leta 2016 v šefovem imenu plačal 138.000 dolarjev za molk.

Daneilsova ni prepričana, kaj natančno se dogaja, in je sporočila, da gre za resne obtožbe, vendar za zdaj le obtožbe in bo počakala do konca preiskave. "Seveda pa ne zagovarjam nasilja nad ženskami in če se bodo obtožbe izkazale za resnične, si bom poiskala drugega odvetnika," je sporočila Danielsova.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.